Monden

Show inedit de calibru mondial: Beth Hart, 5 concerte consecutive pe scena din Brezoi

Vâlcea dă lovitura încă odată pe plan artistic, chiar dacă Festivalul „Open Air Blues Brezoi” nu poate fi organizat în acest an. În schimb, celebra solistă americană de blues Beth Hart, una dintre cele mai vibrante voci ale blues-ului ultimilor două decenii, a anunţat un tur de forţă de cinci concerte pe aceeaşi scenă unde a cântat ultima dată în România: la Brezoi, Vâlcea.

Intitulat “High five România – Summer Camp Brezoi” evenimentul este unicat atât pentru un artist de talie mondială, cât şi pentru organizatori. „Concertele se vor derula pe o perioadă de aproximativ 2 săptămâni. Nu este vorba de carantinarea echipei şi a lui Beth, s-au vaccinat toţi, ci de o găselniţă a noastră cu care am reuşit să îi convingem echipa managerială să vină în România. Ei erau pregătiţi să pornească un turneu mai lung în State, dar acolo s-au amânat iarăşi concertele pentru anul viitor. Am profitat de ocazie şi am împins ideea asta, care la început a părut uşor nebunească. Adică, nu ştiu dacă vezi 5 concerte consecutive Beth Hart în toată Europa de Est, d-apoi pe aceeaşi scenă, în Brezoi”, explică Mihai Mugescu, organizatorul evenimentului.

Acces pentru 2.000 de spectatori pe seară

Accesul va fi limitat la doar 2.000 de spectatori în fiecare seară de concerte, deşi există speranţe ca cifra legal acceptată să crească la 5.000 de persoane per show.

“Noi încercăm să mergem pe măsuri de siguranţă stricte. În faţa scenei va fi o adevărată terasă, cu loc pentru toţi cei veniţi la show, astfel încât să nu avem îmbulzeală. Dacă nu apar certificatele electronice până atunci, vom aplica metoda clasică: dovada de vaccinare şi buletinul persoanei. Avem evenimente rock, folck şi jazz cu artişti autohtoni care încep încă din această lună şi vom merge clar pe o verificare strictă a persoanelor care vin la concerte”, mai spune Mugescu.

Oaspete pentru 3 săptămâni

Beth Hart şi întreaga sa echipă vor poposi în Vâlcea pentru trei săptămâni, timp de 7 zile urmând să facă repetiţii la o sală din municipiul Râmnicu Vâlcea. Programul său din zilele libere nu este cunoscut deocamdată. Oricum, în 2019, în timpul celei de-a III-a ediţii a Festivalului „Open Air Blues Brezoi”, artista a poposit 4 zile în judeţ, perioadă în care a vizitat atelierele de ceramică de la Horezu, Conacul lui Maldăr şi alte câteva obiective turistice din zonă. De acestă dată însă, Beth Hart ar putea explora mai mult din România, Brezoiul aflându-se la o aruncătură de băţ de Sibiu.

Startul evenimentului unic va fi dat în seara de 12 august, restul celorlalte 4 reprezentaţii fiind programate pe 14, 18, 20 şi 22 august.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...