Politică

Senatul a completat lista membrilor Consiliului Naţional de Integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate

Comisia Juridică din Senat s-a reunit, luni, 07 iunie 2021, într-o şedinţă specială, cu scopul de a audia viitorii membri titulari/supleanţi ai Consiliului Naţional de Integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

La şedinţă au participat candidaţii nominalizaţi de grupurile parlamentare, de ministere, cei desemnaţi de Asociaţia municipiilor, a oraşelor şi a comunelor, de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, precum şi candidaţii propuşi de societatea civilă.

Viitorul Consiliu Naţional de Integritate va avea lideri reprezentativi din partea #PNL, lideri care au dobândit de-a lungul timpului experienţă administrativă, dar şi politică.

Asociaţia Municipiilor din România l-a desemnat pe domnul Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca şi pe domnul Ciprian Ciucu, iar Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România a venit cu propunerea în persoana domnului Alin Adrian Nica.

De asemenea, societatea civilă a venit cu propunerea doamnei Irina Lonean.

Consiliul Naţional de Integritate se ocupă de registrul incompatibilităţilor şi conflictelor de interese, astfel că, simplificarea şi reformarea legislaţiei în domeniu este mai mult decât necesară.

“Ca senator PNL, consider că integritatea în funcţiile şi demnităţile publice, trebuie să fie bine definită, iar trăsăturile acesteia să fie conturate clar prin reglementări legislative, specifice acestui domeniu”, a declarat Claudia Mihaela Banu, senator PNL.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...