Politică

Încă o fisură în coaliţie. USRPlus a uitat să finanţeze proiectul drumului expres Râmnicu Vâlcea - Tigveni

Proiectele de dezvoltare durabile prezentate cu mare pompă de actuala coaliţie de guvernare par să meargă şchiopătând sau chiar să fie ucise în faşă de către miniştrii USRPlus.

Unul dintre acestea vizează direct viitorul judeţul Vâlcea, fiind vorba de legătura dintre municipiul de reşedinţă Râmnicu Vâlcea şi oraşul Tigveni, un drum expres menit să asigure accesul direct către autostrada Sibiu-Piteşti.

Liberalii, cu jalba în proţap

Lipsa de interes a “pluseriştilor” în gestionarea acestei probleme reiese din setul de memorii pe care preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, s-a văzut nevoit să le expedieze către diverse instituţii în ultima săptămână.

„Această problemă se află pe agenda publică de câţiva ani, susţinută de o petiţie semnată de aproape 40.000 de locuitori ai judeţului Vâlcea. Am adresat memorii, în data de 12 mai 2021, către CNAIR, Ministrului Transporturilor şi Prim-ministrului. Trebuie menţionat că memoriul adresat Ministrului Transporturilor a fost însuşit, prin semnătură proprie, şi de către domnul Deputat USR Ion-Marian Lazăr. În fiecare dintre aceste memorii am expus principalele noastre argumente: interesele economice şi sociale ale municipiului, necesitatea unei legături rapide cu autostrada şi faptul că modernizarea DN73C nu poate asigura fluxurile necesare la viteză superioară între Râmnicu Vâlcea şi Tigveni. Am arătat, de asemenea, că este vorba de două căi de transport cu finalităţi proprii: un drum expres de mare viteză, respectiv un drum naţional care trece prin mai multe localităţi; astfel, modernizarea secundului, nu poate ţine loc primului”, a explicat deputatul Cristian Buican, prin intermediul unui comunicat de presă.

Fără finanţare

În proiectele aprobate încă din 2019 de Ministerul Transporturilor, DN 73C, porţiunea care face legătura între Tigveni şi Râmnicu Vâlcea era deja prinsă pentru modernizare. În 2021, gafele, mai mult sau mai puţin intenţionate, ale miniştrilor USRPlus lasă fără finanţare drumul expres de mare viteză spre Râmnicu Vâlcea, care era prins în proiectul autostrăzii.

„Eu sper că am fost destul de explicit în comunicat. Drumul expres nu are finanţare. Nu vreau să comentez mai mult. Aştept răspunsuri la memoriile depuse. Având în vedere experienţa anterioară în problema care ne interesează, am considerat potrivit să ne adresăm cu un memoriu şi celei mai înalte autorităţi în stat, Preşedintele României, pentru că în 2016 domnia sa a aprobat petiţia vâlcenilor şi este de aşteptat ca în prezent, prin poziţia pe care o va lua, să reprezinte un stimul pentru o decizie pozitivă a autorităţilor competente”, a adăugat Cristian Buican.

Colegul său de partid şi din Camera Deputaţilor, Laurenţiu Cazan tocmai declarase recent pentru publicaţia “Săptămâna în Oltenia” că vede acest tronson rutier ca una dintre şansele judeţului de a atrage o serie de investiţii majore în următorii ani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...