Politică

Contracte de muncă suspendate pentru cadrele didactice care agresează elevii, iniţiativă legislativă a senatoarelor PNL Alina Gorghiu şi Claudia Banu

Un proiect de lege iniţiat de senatoarele PNL Alina Gorghiu şi Claudia Banu a trecut azi (luni, 17 mai) de votul Camerei superioare şi urmează să intre în procedură la Camera Deputaţilor. Iniţiativa vizează suspendarea contractului de muncă pentru cadrele didactice, care săvârşesc agresiuni sau alte forme de rele tratamente aplicate elevilor sau studenţilor, din momentul în care au fost trimise în judecată sau s-a dispus împotriva lor măsura arestului, ori controlului judiciar.

“Îndreptăm lucrurile! Astăzi, în plenul Senatului am aprobat un nou proiect de lege, pe care l-am susţinut alături de doamna senator Alina Gorghiu.
Dacă un dascăl a săvârșit unele fapte penale contra persoanei (loviri, agresiuni, vătămare cororală, rele tratamente aplicate minorului etc) şi a fost trimis în judecată sau s-a dispus reţinerea, arestul sau controlul judiciar, atunci este firesc să intervină suspendarea contractului de muncă.
Spre deosebire de alte categorii de persoane (funcţionarii publici, magistraţi, poliţişti etc.), pentru cadrele didactice nu existau dispoziţii referitoare la suspendarea raporturilor de muncă în cazul săvârşirii unor fapte penale.
Având în vedere rolul esenţial al cadrului didactic în procesul de formare şi educare a elevilor, se impune o preocupare sporită în acest domeniu.
Scopul acestui act normativ este de a garanta elevilor şi părinţilor corectitudinea, responsabilitatea morală şi echilibrul necesar desfăşurării procesului educaţional”, a explicat senatorul Claudia Mihaela Banu, care deţine şi funcţia de preşedinte intermiar al PNL Râmnicu Vâlcea.
Şi fostul preşedinte la nivel naţional al liberalilor, Alina Gorghiu, a oferit o explicaţie a demersului legislativ. “Am tot respectul pentru profesia de dascăl şi pentru toţi oamenii şcolii, dar nu pot sta pasivă la lacunele legislative care permit celor care hărţuiesc elevii sau studenţi să lucreze în continuare în acelaşi mediu. Astăzi, această lege sănătoasă a fost votată în Senat. Urmează Camera Deputaţilor!”, a precizat senatoarea de Timiş.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...