Monden

Caloian de la Crama Oprişor, cel mai bun vin rose la Concursul Naţional de Vinuri Rose

Juraţii Concursului de Vinuri Rose, ajuns la a noua ediţie, au decis cele mai bune vinuri rose românesti din recolta 2020, la fiecare din cele doua sectiuni: vinuri din soiuri nearomate si cele din soiuri aromate. La prima sectiune Campionul este Caloian, de la Crama Oprişor, din Oltenia. Podiumul a fost completat de Cuvee Alexis (Crama Avincis) şi Sole (Cramele Recaş). La secţiunea vinurilor din soiuri aromate, Domeniile Avereşti şi-au adjudecat din nou, pentruj al treilea an consecutiv, titlul de cel mai bun vin rose sec aromat.

În urma preselecţiilor organizate lunile trecute, au fost evaluate aproximativ 70 de vinuri, iar cele care au obţinut cele mai bune punctaje s-au calificat în finala de pe 14 mai. Gazda evenimentului a fost şi anul acesta Casa Comana, iar concursul a fost transmis live pe pagina oficială de Facebook.

Comisiile de juraţi au fost formate din absolvenţi WSET, membri ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România), comercianţi de vin (magazine specializate online, manageri de restaurante), comunicatori din domeniu (bloggeri, critici de vin, jurnalişti), somelieri, reprezentanţi specializaţi pe vin din partea sponsorilor. Pe lângă aceştia, au notat în paralel şi invitaţi străini, specialişti în domeniu, care au fost online alături de noi : Master of Wine Elizabeth Gabay, Michael Wising, Yvonne Zohar, Michal Bardel, Julia Scavo, Marinela Ardelean. Fiecare comisie de juraţi români a avut în componenţă şi un jurat străin.

Cele doua câştigătoare vor primi titlurile de ”Cele mai bune vinuri rose al anului 2020” şi vor fi comercializate cu medalia autocolantă care atestă acest lucru.

Clasamentul a arătat astfel:
1. Caloian, Crama Oprişor, Oltenia
2. Cuvee Alexis, Crama Avincis
3. Sole, Cramele Recaş

Câştigătorul la secţiunea rose aromate:
Diamond, Domeniile Avereşti
Huşi, Busuioacă de Avereşti

Organizatori : Răzvan Stoenescu (vin2.ro) , Iulian Grigorescu (pistoanebaricate.ro) şi Laurenţiu Horodnic (oenolog.ro), cu sprijinul Asociaţiei Winelover România.

Sponsori: Carrefour Romania (sponsor Platinum), Sodinal şi Dagmar Distribution (sponsori Gold) si Media Sat, Carpathian Springs şi Romanian Drink Service (sponsori Silver).

Parteneri: Vinul.ro, VINARIUM, Vinmag, Asociaţia Blessing Hearts, Asociaţia Winelover Romania, VinOriunde.ro, Flexo, DulceBun, Hochland,Yokko Fashion, Document- your office partner

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...