Politică

Declaraţie politică!

Drumul spre mai-binele tuturor

Începând de astăzi, restricţiile de circulaţie şi de acces la servicii de divertisment şi de petrecere a timpului liber se împuţinează. Motivul relaxării sunt cifrele mai mici de infectare din ultimul timp şi orizontul de aşteptare al oamenilor care îşi doresc încă o felie din viaţa pe care au dus-o cândva.

Se poate merge în baruri şi restaurante, la spectacole artistice şi chiar la competiţii sportive, cu doar câteva impuneri. Obligaţia de a purta masca este numai pentru interioare. Decisivă este pentru toată lumea vaccinarea, cea care eliberează de cele mai multe dintre restricţiile rămase.

Am discutat deja cu multă lume despre toate aceste noutăţi şi oamenii sunt mulţumiţi, dar prudenţi. Nimeni n-a văzut până acum o epidemie dispărând la un ordin, fie el şi prezidenţial. Mai cu seamă pe aici, pe la noi, unde nu este încă prea clar cum de s-au raportat atât de puţine decese în cele două-trei luni necesare alegerilor de la finalul anului trecut. Câteva mii de decese neînregistrate atunci au ieşit acum la lumină îngrozind pe mulţi dintre oamenii sensibili la ceea ce pot face puternicii zilei cu adevărul din ţara lor. Un răspuns mai grabnic la această suspiciune ar face foarte bine tuturor, reconstruind încrederea în informaţiile furnizate de guvern. Până una-alta, ne relaxăm şi ne pregătim pentru concedii, destinderi de după-amiază şi pentru week-end-uri fericite, privind doar cu coada ochiului la lucrurile neclare din trecut.

Am fost în aceste zile de sfârşit de săptămână la Popeşti şi la Horezu, pentru a afla cum se văd lucrurile de acolo, ce planuri şi ce aşteptări au oamenii din zonă.

Primarii celor două localităţi - Aurora Măgură şi Nicolae Sărdărescu – mi-au vorbit cu speranţă despre proiectele lor de modernizare a localităţilor, dar şi despre slabul ajutor financiar pe care îl primesc de la guvern. Există multe probleme cu acoperirea cheltuielilor pe care localităţile le-au făcut în lupta cu coronavirusul. Banii guvernului vin greu, vin mai puţini decât trebuie sau nu vin deloc. Finanţarea unora dintre proiectele locale este anevoioasă, ca să nu spun că este blocată, lăsând cu foarte puţine speranţe proiectele din viitor.
Acum, cu eliminarea sau relaxarea restricţiilor de circulaţie şi de apropiere între oameni, toată lumea speră la mai bine în general. Iubitorii de artă, la acces nelimitat la spectacole şi expoziţii, împătimiţii de turism, la acces nelimitat la distracţiile specifice, elevii şi studenţii, la participare directă la cursuri pentru un final acceptabil de an şcolar şi tot aşa. Primarii şi oamenii din localităţile pe care le-am vizitat se aliniază şi ei la optimismul generat de mai-binele promis de azi înainte pentru toată lumea.

Vaccinul este soluţia perfectă pentru a scăpa cu toţii de virus şi vă îndemn pe toţi să vă vaccinaţi. Celelalte probleme cu care ne confruntăm au cu totul alte soluţii.

Eugen Neaţă
Deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...