Politică

Grupul PES activists Vâlcea a aniversat Ziua Uniunii Europene printre oameni

Astăzi sărbătorim Ziua Uniunii Europene. Se cuvine să amintim că la 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul de externe francez la vremea aceea, a ţinut un discurs în care s-a pomenit pentru prima dată despre o comunitate europeană a statelor, aceea care va fi realizată mai apoi sub numele de Uniunea Europeană. Această dată a fost aleasă ca zi aniversară pentru Uniunea Europeană, în care, începând cu 1 ianuarie 2007, România este membru cu drepturi depline. Aniversând Ziua Europei, ne aniversăm pe noi înşine, ca europeni.

PES activists este o organizaţie a oamenilor de stânga din Uniunea Europeană, înfiinţată în anul 2007. PES activists România reuneşte peste 10.000 de membri şi este partener al Partidului Social Democrat din România şi al Partidului Socialiştilor Europeni, cel care cuprinde partidele social-democrate, socialiste şi laburiste din statele membre ale Uniunii Europene.

Grupul PES activists Vâlcea a aniversat Ziua Uniunii Europene printre oameni, în parcul Complexului Nord din municipiului Râmnicu Vâlcea. Le-a oferit trecătorilor prilejul de a-şi transmite public opiniile despre semnificaţia apartenenţei României la Uniunea Europeană şi despre importanţa economică a mult-disputatului Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă, aflat în sesiune de corectură pe masa guvernului actual. Grupul PES activists Vâlcea a reuşit în acest fel să scoată din tiparele acţiunilor formale această aniversare şi s-o ridice la nivelul vieţii democratice, active. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la acest eveniment-membri ai organizaţiei Municipale PSD Râmnicu Vâlcea şi PES activists Vâlcea, simpatizanţi, dar şi trecătorilor care au dedicat câteva clipe acestui schimb util de idei.

La mulţi ani, Europa! La mulţi ani, România!

Alina Lupu
Preşedinte PES activists Vâlcea 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...