Politică

Deputatul Eugen Neaţă crede că turismul din Vâlcea poate să fie ajutat

“Activitatea mea de deputat mă duce de la un capăt la altul al judeţului Vâlcea şi observ de o bună bucată de timp că speranţele oamenilor se îndreaptă în câteva direcţii foarte clare. Fiecare se gândeşte în primul rând la bunăstarea şi la fericirea familiei lui, ceea ce este cel mai normal lucru din lume. Pe măsură ce satele, comunele şi oraşele au fost modernizate cu drumuri mai bune şi, o bună parte dintre ele, cu reţele de apă şi canal mai întinse şi mai funcţionale, aşteptările locuitorilor din mediul rural s-au îndreptat spre gazul natural, ca sursă civilizată de încălzire a locuinţelor. Este un proiect pe care îl veţi găsi pe masa tuturor primarilor vâlceni pentru perioada care urmează.

Dar cel mai ambiţios dintre toate, rostit numai pe ici, pe acolo, în zona staţiunilor balneare în principal, este turismul. Trebuie să ştiţi că aspiraţia vâlcenilor pentru un turism modern şi dezvoltat, care să ocupe un procent cu două cifre în economia judeţului, nu este de ieri, de azi.

În urmă cu peste două sute de ani, comenduirea naţională de atunci a făcut o hartă a apelor minerale din Olăneşti, Călimăneşti şi Govora şi imediat după aceea proprietarii individuali ai locurilor au investit în clădiri pentru băi, oferite mai întâi militarilor şi ceva mai târziu, populaţiei civile. În cei două sute de ani scurşi, staţiunile au crescut bazându-se pe investiţii particulare şi pe investiţii de stat. Suntem un judeţ cu mari resurse pentru turism. Turism de agrement, turism balnear, turism monahal şi agroturism. Jumătatea de nord a judeţului, cea mai ofertantă pentru turişti, nu-şi poate dezvolta la adevărata capacitate turismul montan din cauza unor legi care limitează excesiv investiţiile pe terenuri forestiere. Trebuie să ştiţi acest lucru pentru a înţelege de ce în jurul pârtiei de la Obârşia Lotrului nu cresc hoteluri, restaurante, parcări pentru maşini şi parcuri de distracţii.

Am iniţiat în câteva rânduri în Parlamentul României câteva corecturi la lege pentru a-i sprijini pe cei care vor să construiască spaţii de cazare, de distracţie şi de servire a mesei pentru turiştii care vin la schi. Voi insista în această direcţie până când turiştii vor putea să rămână la Obârşia Lotrului în număr cât mai mare, pentru cât mai mult timp, aşa cum rămân la Olăneşti, Călimăneşti şi Govora Băi.

Mă gândesc cu multă speranţă la această imagine a turismului vâlcean şi vă invit ca în această săptămână să gândim cu toţii cu optimism la dezvoltarea turismului vâlcean, una dintre cele mai importante resurse ale locurilor în care trăim”, precizează deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...