Actualitate

Dotări de 2 milioane euro în aparatură la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea de la sfârşitul acestei săptămâni a stabilit indicatorii proiectului ce urmează a fi implementat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru creşterea capacităţii unităţii medicale de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

“În cadrul acestui proiect, pentru care a fost obţinută o finanţare în valoare de 9.744.204,54 lei (cca. 2 milioane de euro), se vor achiziţiona noi echipamente medicale şi de protecţie şi se vor recupera sumele de bani cheltuite până în prezent pentru asigurarea materialelor şi echipamentelor necesare în lupta cu virusul”, a menţionat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Printre echipamentele ce vor fi achiziţionate, în cadrul acestui proiect, amintim: aparate ventilaţie mecanică, ecografe portabile, aparate EKG, cărucioare resuscitare, nebulizatoare, butelii oxigen portabile, sonde intubaţie şi de alimentaţie etc.

Luna trecută, a fost inaugurat şi şantierul pentru extinderea spaţiului destinat ambulatoriului de la Spitalul Judeţean Vâlcea.

Gestionarea crizei sanitare rămâne o axă prioritară de investiţii pentru administraţia judeţeană, proiecte pe fonduri europene nerambursabile fiind solicitate pentru toate unităţile spitaliceşti aflate în administrarea CJ Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...