Actualitate

Începe construirea primei clădiri de spital, după Revoluţie, în judeţul Vâlcea!

Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea, a anunţat, marţi, 27 aprilie 2021, începerea lucrărilor la obiectivul de investiţii „Modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul SJU Vâlcea”, clădire la care nu s-a mai intervenit de aproape 50 de ani.

Lucrările presupun reabilitarea corpului existent (C2), dar şi extinderea acestuia, prin construirea unui corp nou de clădire.

Proiectul, finanţat cu fonduri europene, are o valoare totală de 15.898.761,36 lei (cca 3,3 milioane euro), termenul de execuţie a lucrărilor fiind de 24 de luni.

Proiectul prevede inclusiv dotarea cu echipamente şi aparatură medicală, respectiv: ecograf, defibrilator, EKG, nebulizator, terapie laser, aparat tăiere ghips, baie galvanică, aparate aerosoli, mese kinetoterapie etc.

„Astăzi, prin demararea lucrărilor de modernizare a ambulatoriului, facem un pas important în vederea îmbunătăţirii serviciilor de asistenţă medicală, de la nivelul Spitalului Judeţean Vâlcea. Prin acest proiect, nu numai că vom reabilita vechea policlinică, ci vom construi un corp nou, cu 2 etaje, pe care îl vom lega, printr-o pasarelă metalică, de actuala clădire. Practic, vorbim despre construirea primei clădiri de spital, după Revoluţie, în judeţul Vâlcea! În final, proiectul presupune şi dotarea cu aparatură necesară a cabinetelor medicale”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedinte CJ Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...