Politică

Laurenţiu Cazan, deputat PNL: Este exclusă o alianţă a PNL cu PSD! Guvernul se concentrează pe forma finală a PNRR, care trebuie transmisă la Bruxelles până la sfârşitul lui aprilie

Deputatul PNL Vâlcea Laurenţiu Cazan explică puţin mai detaliat care este celălalt obiectiv presant al Guvernului Florin Cîţu din acest moment, în paralel cu efortul pentru depăşirea pandemiei: forma finală a PNRR ce trebuie transmisă la Comisia Europeană până la sfârşitul lunii aprilie, care reprezintă 30 de miliarde de euro ce trebuie accesaţi cât mai curând de România. În plan politic, tânărul parlamentar vâlcean exclude variante de sabotare a Guvernului.

“Am văzut că în spaţiul public se vehiculează în mod perfid, în special de către trolii celor care vor să destabilizeze coaliţia aflată la guvernare, o posibilă alianţă a PNL cu PSD. Vreau să subliniez ceea ce am mai spus deja de câteva ori, ultima dată chiar în cadrul unei emisiuni televizate la care am participat. Este exclusă! Repet, este exclusă o astfel de alianţă, în orice variantă! Nu văd nici varianta ca vreun partid din actuala coaliţie să voteze pentru vreo moţiune de cenzură depusă de PSD, nici USRPLUS, nici PNL şi nici UDMR. Nici PNL şi sper că nici USRPLUS nu se retrag de la guvernare, iar noi, Partidul Naţional Liberal, îl susţinem ferm în continuare pentru funcţia de Prim ministru pe domnul Florin Cîţu. Şi, acum, să ne întoarcem la lucrurile cele mai importante”, a declarat Laurenţiu Cazan.

“La sfârşitul lunii aprilie trebuie să mergem către Comisia Europeană cu forma finală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Din câte ştiu eu, în toate ministerele se lucrează asiduu la acest lucru. În afară de gestionarea atentă a pandemiei, şi aceasta este o situaţie foarte presantă cu care ne confruntăm, trebuie să ne mişcăm rapid, inclusiv la Sănătate, peste tot, să tragem cât mai rapid primele 30 de miliarde de euro. Nu suntem în întârziere, suntem în grafic, încă s-au operat mici modificări, totul e în dezbatere, deci şi transparent. Mai ales pe PNRR, singura mea observaţie e că documentaţiile încă sunt cam stufoase şi trebuie să găsim soluţii să diminuăm acest efort inutil pentru cei care sunt interesaţi să acceseze. Mai sunt şi cele 50 de miliarde pe programul normal, pe POR, spre exemplu. Dacă am avea la timp proiecte, din noiembrie 2021 imaginaţi-vă că am putea accesa 100 de milioane de euro pe zi.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va conţine cele mai mari investiţii făcute în România de după 1990.
Planul are şase piloni importanţi, fiecare dintre aceştia reprezentând o etapă difertă de investiţii.
În pilonul I al planului se va pune accentul pe investiţiile în sistemul naţional de gestionare a apei, în păduri şi managementul deşeurilor şi în transportul feroviar şi metrou. Mai mult, se va investi în reabilitarea clădirilor vechi, de natură să nu reziste unui potenţial viitor cutremur.
Pilonul al II-lea de dezvoltare are în vedere digitalizarea instituţiilor statului şi domeniilor importante precum sănătatea, educaţia şi munca.
În pilonul III se are în vedere dezvoltarea mediului de afaceri românesc, prin invetiţii şi sprijin financiar. În plus, va avea loc o reformă a companiilor de stat. Alte componente importante se referă la promovarea învăţământului dual, cercetării şi inovării, la suportul pentru industriile creative şi la infrastructura de distribuţie a gazului natural. Tot în pilonul III se vor realiza investiţii majore în transportul rutier.
Al IV-lea pilon al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pune accentul pe invetiţii în infrastructura socială şi în cămine pentru bătrâni, în turism şi în comunităţile sărace şi rurale.
Pilonul V cuprinde investiţii majore în sănătate şi în infrastructura spitalicească, dar şi în modernizarea administraţiei publice şi formalizării muncii.
În pilonul VI vor fi promovate investiţii care vizează reducerea abandonului şcolar şi măsuri în domeniul tineretului şi sportului. Mai mult, va fi dezvoltat un Program Naţional pentru Creşe”, a mai explicat parlamentarul PNL Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...