Politică

Claudia Banu, senator PNL, apel la maturitate politică şi solidaritate pentru depăşirea pandemiei protejând şi economia

Senatorul PNL Claudia Mihaela Banu îşi menţine discursul politic echilibrat şi îi îndeamnă pe toţi reprezentanţii coaliţiei de la Guvernare să ţină cont de principalele obiective pentru care au fost votaţi de români: guvernare responsabilă, depăşirea pandemiei, protejarea economiei, investiţii în infrastructură, reforme structurale. Totodată, parlamentarul vâlcean aminteşte în context şi de importanţa accelerării digitalizării.

“Este important pentru români să ştie că am construit o Coaliţie de guvernare matură şi responsabilă. Votul primit din partea lor ne obligă să asigurăm guvernarea şi nu există altă alternativă. În toamnă am depăşit valul al doilea al pandemiei ţinând şi economia deschisă. Acelaşi lucru îl urmărim şi îl facem şi acum, cu atât mai mult cu cât acum avem vaccin, evitând astfel măsurile radicale care ar periclita grav mersul economiei. Este un efort naţional pentru revenirea la normalitate, efort care trebuie să ne unească! Ne trebuie maturitate politică, solidaritate, rigoare şi coerenţă în acţiuni”, arată Claudia Mihaela Banu.

Senatorul liberal insistă pe accesarea rapidă, prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă, a fondurilor necesare pentru acceleralea procesului de digitalizare şi debirocratizare, solicitând (acesta este substratul declaraţiei politice) tuturor partenerilor să continue efeorturile şi în această direcţie.
“Săptămâna trecută am depus la Senat o nouă declaraţie politică privind nevoia acută a României de a accelera procesul de digitalizare. Pandemia ne-a demonstrat rapid cât de sufocantă poate deveni însă birocraţia, cât de importantă este implementarea digitalizării, dar mai ales cât de rapid se poate conecta sistemul public la nevoia cetăţeanului.
Ani de zile, cu precădere în campaniile electorale, guvernările ce s-au perindat şi clasa politică au adoptat în discurs reducerea birocraţiei. În mare parte pentru că sună bine, dar fără prea mari eforturi de implementare a unor strategii în acest domeniu. Mai mult, ca societate ne-a fost mai uşor să acceptăm ironii precum «cererile online se depun la ghişeul 4» şi să ne acomodăm în ţara lui «dosar cu şină».
România are şansa, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, să intre într-o nouă etapă de dezvoltare şi progres, din acest punct de vedere. Experienţele frustrante ale cetăţenilor şi solicitările aberante ale diverselor instituţii vor putea să-şi găsească rezolvarea în implementarea corectă a acestui sistem care funcţionează deja cu succes în multe din statele civilizate.
Digitalizarea sănătăţii, reforma fiscală, inclusiv cea vamală, cu ajutorul informatizării, dotarea unităţilor şcolare cu echipamente necesare învăţământului virtual, crearea unui cloud guvernamental şi sisteme IT interconectate în administraţia publică şi extinderea acoperirii broadband şi 5G sunt principalele proiecte de investiţii propuse de Guvern prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). În total, Guvernul propune alocarea a peste 4,02 miliarde de euro. Pentru realizarea acestui proces este nevoie de un efort comun, prin care să sprijinim în circumscripţiile noastre autorităţile locale şi judeţene, instituţii ale statului, să le îndrumăm spre dispunerea unor politici care să aşeze reforma digitalizării între priorităţi”, a mai precizat Claudia Banu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...