Special

Forţele Navale Române sprijină Campania Naţională de Vaccinare

Participarea Forţelor Navale Române în cadrul efortului general al Armatei României, în vederea combaterii efectelor pandemiei COVID-19, cuprinde o serie importantă de misiuni şi activităţi complexe, încă de la începutul pandemiei, în anul 2020, pentru implementarea si îndeplinirea Strategiei Naţionale de Vaccinare.

Forţele Navale Române continua să sprijine Campania Naţională de Vaccinare împotriva COVID-19, prin organizarea si asigurarea bunei funcţionări a trei Centre de vaccinare în Constanţa, Mangalia şi Babadag (judeţul Tulcea), precum şi a trei Call-center-uri de suport, instalate în Constanţa, Tulcea şi Brăila.

Până la momentul actual, în cadrul Centrelor de vaccinare organizate de Forţele Navale, au fost administrate peste 5.200 de doze de vaccin, din care 2.700 pentru personalul propriu al Ministerului Apărării Naţionale, 1.500 pentru cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi 1.000 pentru persoane civile din afara MApN, care locuiesc în zona de responsabilitatea a Forţelor Navale. Media zilnică a dozelor utilizate este de 90 de unităţi, care, în conformitate cu Strategia Naţională de Vaccinare, sunt distribuite pe două fluxuri de vaccinare, atât pentru angajaţii MApN, cât şi pentru populaţia civilă.

Militarii Forţelor Navale Române care încadrează cele trei Call-center-uri, asigurând sprijinul populaţiei civile privind vaccinarea, telefonic sau prin e-mail, în intervalul orar 08.00-22.00, preiau, pe durata timpului de lucru, în medie, aproximativ 800 de apeluri telefonice şi email-uri, pentru consilierea cetăţenilor români şi străini de pe teritoriul României, cu privire la modalitatea de programare la vaccinare şi metodologia de imunizarea împotriva COVID-19.

În plus faţă de toate aceste activităţi, Componenta Operaţională Navală asigură, 24 de ore din 24, o celulă de răspuns pentru situaţii de urgenţă, alcătuită din militari care coordonează implementarea ordinelor primite de la eşaloanele superioare.

De menţionat este faptul că, încă de la începutul pandemiei, militarii Forţelor Navale au executat instalarea Spitalului Medical Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT), de pe Stadionul Portul din Constanţa, şi au asigurat sprijinul logistic şi cu personal pentru această nouă unitate spitalicească.

Instituţia militară rămâne un pilon de stabilitate şi sprijin constant, contribuind pe multiple planuri la bunul mers al societăţii româneşti, în situaţii de criză. Forţele Navale Române confirmă încrederea acordată de populaţia ţării în Armata României şi răspund cu promptitudine la solicitările autorităţilor publice pentru a desfăşura acţiuni în sprijinul cetăţenilor români.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...