Sub Lupă

Sexgate în toiul pandemiei la SJU Vâlcea! Managerul Ponoran a fost totuşi evaluat foarte bine de CJ Vâlcea!

Al patrulea medic a decedat zilele trecute în Vâlcea din cauza infectării cu SARS-CoV-2, inclusiv pe fondul refuzului de a se vaccina şi asumării autotratării cu o substanţă creată mai mult pentru uz veterinar. Doar 60% (aproximativ 1.000 din totalul de 1.800) dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea s-au vaccinat până în prezent. Încă scandalos de mulţi chiar dintre cei care activează în circuitele principale ale luptei împotriva pandemiei Covid 19 refuză vaccinarea sau se declară reticenţi. În acest context, de mai bine de jumătate de an, în principala unitate medico-sanitară a judeţului mocneşte un violent scandal sexual. Demersul nostru jurnalistic nu ar fi acceptat expunerea vieţii private a celor implicaţi dacă nu s-ar fi dovedit existenţa unor activităţi nepotrivite, repetate, desfăşurate în timpul programului de lucru, unul plătit (foarte bine) din bani publici şi în toiul pandemiei. Fotocopiile mesajelor schimbate de diverse persoane pe acest subiect ne-au parvenit de la mai multe surse. În urma verificărilor noastre, cele directe între împricinaţi au fost realizate tocmai din cauza neglijenţei lor. Le-am selectat doar pe cele care relevă comportamentul inadecvat la locul de muncă.

Marţi, 6 aprilie, spre seară, semnatarul acestor rânduri a publicat pe contul său de Facebook, o foto-captură a unui schimb de mesaje dintre un medic şi o asistentă de la SJU Vâlcea. Discuţia intimă nu ar fi apărut în spaţiul public dacă nu ar fi demonstrat că activităţile neortodoxe se desfăşurau chiar în timpul programului de lucru, în urmă cu aproximativ şase luni de zile, dar fără a preciza numele protagoniştilor şi nici măcar momentul exact al purtării ei. Miercuri, 7 aprilie, la ora 11:52 (sic!) m-am pomenit cu un telefon din partea managerului SJU Vâlcea, medicul chirurg Dan Ponoran. Nici una, nici două, şeful spitalelor vâlcene pe timp de pandemie îmi turuie exact personajele despre care vorbeşte cel mai mult întreaga suflare sanitară (ce spun? chiar bugetară, per ansamblu) din judeţ, dar în special din SJU, dar şi despre poveste pe scurt. Repet, fără să-i fi menţionat vreun detaliu.

Ponoran, neîntrebat: “Cu Adina Tudora nu am niciun fel de treabă!”

“Induci în eroare opinia publică. Eu cu Adina Tudora nu am niciun fel de treabă, dar niciun fel de treabă! N-am părăsit oraşul ăsta în ultimul an de zile pe nicăieri. M-am vaccinat pe 4 (februarie – n.r.), nu pe 3. Soţia mea a plecat cu mine dup-aia, dacă vrei, stai de vorbă cu mine şi cu soţia mea, şi cu Adina Tudora, şi cu cine vrei tu, pentru că deja sunt nişte zvonuri care încep să mă deranjeze şi chiar vreau să stăm de vorbă pe subiectul ăsta. Mai mult de atât, dacă e din ultimele şase luni, sunt 180 de camere de luat vederi (woooow – n.r.) în spital, eu pot să-ţi demonstrez în orice moment când am venit, când am plecat. (...) De asta te-am sunat, pentru că, din păcate, s-a creat o iluzie (sic!) între mine şi Adina Tudora, care ştiu de unde pleacă, ştiu povestea ei cu ăla (sic!) de la RAR, cu fiica ăleia, care l-a despărţit de mă-sa, dar chiar nu mă interesează, la 1.800 de angajaţi, cine pe cine desparte. Să ştii că nu m-am vaccinat pe 3, m-am vaccinat pe 4 şi am plecat cu soţia mea la munte, care, uite, e acum lângă mine, dacă vrei stăm de vorbă şi cu ea. N-am nicio treabă cu Adina Tudora. Ok. Aştept finalul. (...)”, a ţinut să precizeze medicul Dan Ponoran.


Rezervarea la hotelul din Bucureşti a fost anulată din cauza scandalului izbucnit în spital chiar de Sărbători

În isteţimea lui “spontană”, ce a uitat managerul Dan Ponoran să precizeze este, dacă a ştiut de scandal şi, mai ales, nu îl priveşte, de ce nu l-a supus imediat măcar atenţiei Consiliului Etic al unităţii pe care o conduce. Pentru că, repet şi asta, vorbim de activităţi nepotrivite în timpul programului de lucru, plătit din bani publici, într-o unitate aflată în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Până la momentul publicării acestui material, asistenta Adina Elena Tudora, promovată de curând (de ce n-are ursul coadă?) asistentă şefă în cadrul secţiei de Anatomie Patologică, nu a putut fi contactată separat, departe de influenţa altor persoane implicate în caz.

Am stat de vorbă, totuşi, sub promisiunea protecţiei identităţii, cu foarte multe persoane angajate ale SJU Vâlcea, ale căror mărturii confirmă că la această importantă unitate medicală este un adevărat melanj de relaţii sexuale desfăşurate chiar în cadrul ei, în timpul orelor de lucru. Iar printre protagonişti, în acest caz, principalele personaje indicate sunt chiar Dan Ponoran şi Adina Tudora. Totodată, avem confirmarea altui detaliu foarte important omis de managerul SJU. Rezervarea la Hotel Răzvan din Bucureşti a fost anulată abia după ce fiica de care vorbea medicul în intervenţia sa a făcut scandal chiar la spital cu asistenta, chiar de Sărbătorile de iarnă. Dar, nu numai cu angajaţi ai spitalului am vorbit. Pe această cale, îl provocăm pe Dan Ponoran să precizeze public încă două mici detalii: unde este acum fosta lui maşină personală Volkswagen Tiguan şi pe numele cui este cumpărat terenul pe care îşi construieşte casa de vacanţă de la Bujoreni, comună învecinată cu Râmnicu Vâlcea?

Ponoran, şi de gardă, şi prezent la evaluarea anuală cu foarte bine. Dr. Neamu (PER) promite că va discuta cazul în şedinţa CA

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, al cărui preşedinte este Constantin Rădulescu (totodată şi lider PSD Vâlcea), este “pădurea tutelară”, vorba celebrei schiţe umoristice (n-am găsit altă rimă), pentru SJU Vâlcea. În Consiliul de Administraţie (CA) al SJU, unul dintre reprezentanţii CJ este cunoscutul medic legist Ioan Neamu (din partea PSD-PER). Întâmplător, vineri, 9 aprilie, medicul Dan Ponoran a avut şi evaluarea după un an de la începerea noului mandat de manager. Ce să vedeţi? Totul a ieşit foarte bine. Tot întâmplător, Dan Ponoran figura şi de gardă, la spital, azi. Să mai spuneţi că nu e posibilă nici ubicuitatea...


“Eu nu am Facebook. Până acum, eu mare lucru nu am... Sigur, când apare materialul, îl punem în discuţie în comisie. Şedinţele astea (de Consiliu de Administraţie – n.r.) le avem o dată pe lună. Luni, pe 12, va fi următoarea, că trebuie să aprobăm toate datele financiare, până pe 13 trebuie depuse documentele la bancă, la Trezorerie, pentru salarii. Deci următoarea şedinţă o am luni, la ora 9.00. Da (astăzi a avut loc evaluarea la CJ a managementului SJU la un an de la începerea noului mandat – n.r.), da. (Redactor, abţinându-se cu greu să râdă: Este şi de gardă. Nu trebuie să fie prezent?) Ba, da, dar a fost la 12.00 – 12.30. (R: Înţeleg că a ieşit ok totul?) Domnule, acum, una peste alta, mie mi se pare că spitalul din Râmnicu Vâlcea este unul dintre spitalele foarte bune din ţară, să ştiţi. Vorbesc nepărtinitor. Nu cred că sunt subiectiv. Deci, sub aspectul organizării la spital, chiar... (R: Şi angajările/avansările pe favoritisme? – link în subsolul articolului) Asta n-am discutat la... judeţ, la consiliul judeţean. Despre angajări n-am aflat nimic, nu ni s-a reclamat nimic. În acest moment... noi n-am discutat decât indicatorii economici, internări, cheltuiala pe pat, transferuri, lucruri din acestea. N-am discutat altceva, n-am analizat altceva”, ne-a declarat doctorul Ioan Neamu.

Va urma...

http://valceainfo.ro/2020/01/23/anomaliile-continua-sfidator-la-sju-valcea-suleiman-si-finul-l-au-trecut-pe-un-amic-la-proba-practica-dupa-ce-l-au-respins-la-cea-scrisa/

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

19.04.2021 - 20:24Costi R:Numai infractori, Neamu a vandut toata viata lui certificate medico legale pe bani. A nenorocit oameni in tribunale din cauza acestor certificate, au ramas cu dosare penale din cauza lui. Asta ar trebui bagat la puscarie 50 de ani.

14.04.2021 - 17:55Popescu:Unde se fac felaţiile astea? La urgenţă sau la aţi?

11.04.2021 - 15:13Reli G :Evident ca cel implicat este Po(r)noran pentru ca din mesaje se intelege ca este un medic chirurg (sa bagi la urgenta doua pancreatite), manager (sa faci raport cu tot ce iti trebuie, sa traiti sefu), dar cei care lucrează in spital sunt surprinsi sa afle ca numele doamnei incepe cu A si nu cu R(dl. Sardaru stie mai bine), haremul de la Anatomie Patologica al... mititelului. In plus, are sustinerea lui Costi...

09.04.2021 - 19:33Moise:La SJU Valcea este cea mai mare cloaca,o atmosfera de mizerie umana generata de la varf,e nevoie urgent de interventia presedintelui CJ,oare ce asteptati?

09.04.2021 - 19:20ionut:Bravo domnule ziarist!

Pagina 1 din 1 (5 comentarii din 5)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...