Sub Lupă

MEC şi IŞJ Vâlcea definitivează suspendarea cedării Liceului Olchim către Universitatea din Piteşti

Inspectorul general Mihaela Andreianu se gândeşte în primul rând la reînfiinţarea unităţii şcolare şi subliniază că patrimoniul respectiv trebuie păstrat în interesul învăţământului preuniversitar

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), printr-o adresă emisă joi, 25 martie 2021 (nr. 26.764), solicită Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Vâlcea transmiterea “unor note de fundamentare detaliate” pentru a suspenda demersurile iniţiate anterior de minister în vederea transferului în proprietatea municipalităţii a terenului şi clădirilor fostului Liceu Oltchim. Acele demersuri fuseseră iniţiate din 2019, la solicitarea fostei conduceri PSD-PER a inspectoratului, la rândul ei solicitată în acest sens de primarul Mircia Gutău şi fosta sa majoritate PSD-PER-ALDE din Consiliul Local (CL) Râmnicu Vâlcea. Obiectul final consta în realizarea unui schimb între municipalitate şi Universitatea din Piteşti, pentru aproximativ 24 de hectare de la fosta unitate militară, situată la graniţa administrativă dintre Râmnicu Vâlcea şi comuna Vlădeşti.

La începutul lunii curente, prin adresa nr. 938 din 3 martie 2021, actuala conducere a IŞJ Vâlcea a transmis ministerului că există deficit de spaţii de învăţământ şi “NU SE DOREŞTE TRANSMITEREA IMOBILULUI situat în Râmnicu Vâlcea, B-dul Nicolae Bălcescu nr. 26, judeţul Vâlcea, din domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Universităţii din Piteşti”.

Totuşi, peste aproape două săptămâni, Primăria Râmnicu Vâlcea a insistat să arate MEC, prin adresa nr. 9.170/15.03.2021, că reţeaua şcolară pentru anul 2021-2022 a fost aprobată prin HCL nr. 11/2021 şi preciza că “în prezent, la nivelul municipiului există spaţii suficiente pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului de învăţământ.” Adresa MEC pe care o ataşăm pare mai mult o nouă încercare de tergiversare din partea ministerului condus de fostul PSD-ist Sorin Cîmpeanu.

“În Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar am hotărât că nu dorim transmiterea patrimoniului fostului Liceu Oltchim în administrarea Universităţii din Piteşti, motivul categoric fiind faptul că este nevoie de păstrarea obiectivului în interesul învăţământului preuniversitar de stat din Râmnicu Vâlcea. Am transmis ministerului şi soluţiile pe care le avem în vedere ulterior, fie, în primul rând, reînfiinţarea unităţii, fie altă destinaţie, repet şi subliniez, în interesul învăţământului preuniversitar de stat, care realmente are nevoie de acest spaţiu. Ieri dimineaţă (luni, 29 martie – n.r.) am luat la cunoştinţă de adresă, de atunci lucrăm la elaborarea riguroasă a documentelor solicitate de minister şi mâine dimineaţă (miercuri, 31 martie – n.r ) le vom trimite”, ne-a declarat Mihaela Andreianu, Inspector Şcolar General la IŞJ Vâlcea.

După finalizarea acestei proceduri de suspendare a schimbului, conducerea IŞJ se gândeşte serios în primul rând la reînfiinţarea unităţii de învăţământ.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...