Sub Lupă

Deputatul Cazan (PNL) organizează miercuri dezbatere publică pentru readucerea izvoarelor minerale în administrarea UAT Băile Olăneşti

Deputatul liberal Laurenţiu Cazan rămâne consecvent şi în privinţa susţinerii intereselor comunităţii natale, staţiunea vâlceană Băile Olăneşti. Vineri, 26 martie, patru aleşi ai localităţii de la PER şi PNL au prezentat în şedinţa consiliului local un proiect de iniţiativă care prevede înscrierea UAT în procedura de preluare a administrării izvoarelor de apă minerală din localitate. Conform HG 361/15.04.2001, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 266/22.05.2001, după 20 de ani, actualul contract de concesiune atribuit de Guvern unui operator privat expiră. Adică pe 21 aprilie 2021 şi nu 2022, cum eronat a apărut în spaţiul public. Administraţia publică din localitate are dreptul, timp de 90 de zile, să solicite concesionarea, în caz contrar contractul cu operatorul privat urmând a se prelungi automat cu încă cinci ani.

Tânărul parlamentar parcurge încă un pas din acest demers procedural destul de complicat şi îi invită pe toţi cei interesaţi de subiect să participe la o dezbatere publică, organizată online din cauza restricţiilor împotriva răspândirii pandemice.

“Reintrarea Izvoarelor Minerale din Băile Olăneşti în administrarea locală trebuie să fie principala preocupare a tuturor olăneştenilor şi nu numai. Pe lângă beneficiile medicale atât de cunoscute, aceste izvoare reprezintă, de fapt, emblema oraşului în care au trăit atâtea generaţii, printre care ne numărăm şi noi. Aşadar, vă invit la o dezbatere publică, în mediul virtual de această dată, miercuri, 31 martie, începând cu ora 19:00, găzduită pe aplicaţia ZOOM, pentru a discuta idei şi propuneri, pentru a lua decizii împreună şi cel mai important, pentru a găsi soluţii benefice. Linkul întâlnirii va fi publicat miercuri dimineaţa”, a precizat Laurenţiu Cazan prin intermediul unui anunţ publicat luni dimineaţă, 29 martie.

În paralel, se lucrează şi la un memoriu foarte solid argumentat, care va fi făcut public în zilele următoare, concomitent cu transmiterea lui oficială tuturor consilierilor locali şi altor factori de decizie de la nivel local, judeţean şi naţional.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...