Ultima Oră

Percheziţii în Vâlcea: Contracte fictive de muncă, pentru subvenţii

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au efectuat, joi dimineaţa, 38 de percheziţii domiciliare în judeţele Vâlcea, Argeş, Olt şi Gorj. Au fost vizate sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În ziua de 25 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au pus în executare 38 de mandate de percheziţie, în judeţele Argeş, Olt, Vâlcea şi Gorj, la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăţi comerciale din judeţul Argeş, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfăşoare activităţi. Scopul a fost de a obţine subvenţii, pe care le-ar fi folosit în interes propriu.

Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei. 4 persoane cercetate şi alţi 68 de martori vor fi conduşi la sediul poliţiei, pentru audieri.

Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Argeş, Olt, Dâmboviţa, Braşov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Teleorman, precum şi al jandarmilor din Argeş, Olt şi Brigada Mobilă Fraţii Buzeşti Craiova.

Acţiunea a avut şi suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...