Actualitate

Controale ale poliţiştilor vâlceni la deţinătorii de arme şi muniţii

Marţi, 23 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe raza mai multor localităţi din judeţ, fiind efectuate controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii letale şi neletale, pentru verificarea modului de asigurare a securităţii acestora precum şi combaterea infracţionalităţii pe segmentul deţinerii ilegale de arme şi muniţii.

Poliţiştii au controlat 23 de deţinători legali de arme şi muniţii, descoperind mai multe nereguli, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, din care 10 la Legea 295/2004, privind regimul armelor si al muniţiilor în sensul nerespectării condiţiilor de păstrare şi asigurare a armelor şi muniţiilor.

Valoarea sancţiunilor este de peste 50.000 de lei.

De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni de nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, la doi deţinători legali de arme şi muniţie din comunele Glăvile şi Mateeşti. Astfel, poliţiştii au descoperit mai multe elemente de muniţie deţinute ilegal, unele din acestea fiind confecţionate artizanal.

S-a constatat şi o infracţiune de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor, la domiciliul unui bărbat din comuna Nicolae Bălcescu, întrucât acesta nu respecta condiţiile de depozitare a substanţelor sau îngrăşămintelor chimice, conform prevederilor O.U.G. 195/2005.

Faţă de 9 deţinători legali de arme şi muniţii urmează a fi luată măsura complementară a anulării dreptului portului şi folosirii armelor letale.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 4.000 de kg de azotat de amoniu şi 234 de cartuşe letale de diferite calibre deţinute fără drept.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...