Politică

Eugen Neaţă: Cine înfăptuieşte opoziţia politică în România?

Partidul Social Democrat este opoziţia politică în România, nu pentru că aşa au votat cetăţenii, ci pentru că, paradoxal, aşa a vrut preşedintele ţării. Ajunge să scoţi lucrurile de pe făgaşul lor natural, cum a făcut preşedintele punându-i să guverneze pe cei care au pierdut alegerile, pentru a deruta pe toată lumea. Cei mai mulţi dintre oamenii cu care mă întâlnesc nu înţeleg nici acum de ce nu intervine decisiv Partidul Social Democrat, cel care a câştigat alegerile, pentru ca lucrurile să meargă mai bine şi mai clar în ţara lor. De ce nu înlătură pe miniştri liberali, userişti şi udemerişti de la putere şi îi lasă în fotoliile guvernamentale oricât ar minţi şi oricât ar gafa. Partidul Social Democrat nu-i poate arunca în stradă pe miniştri cu pricina, dar îi poate chema în Parlament să dea explicaţii de ce fac lucrurile prost şi să spună ce au de gând să facă în continuare cu banii şi cu viaţa românilor.

Prin moţiunile introduse în Parlament - aceste expuneri publice ale miniştrilor - Partidul Social Democrat arată publicului larg cu cine are de-a face şi cui i-a încredinţat puterea preşedintele ţării. Aceasta este opoziţia şi opoziţia este înfăptuită în România de Partidul Social Democrat, nu de altcineva.

Aţi văzut recent o dispută în una dintre comisiile Parlamentului între oameni din justiţie şi preşedintele acelei comisii, purtată la nivelul indivizilor, nu al instituţiilor şi al principiilor care stau la baza funcţionării justiţiei. Social-democraţii prezenţi au intervenit acuzând amatorismul cu care este coordonată acea comisie. Şi acest lucru înseamnă opoziţie.

Şi opoziţie mai înseamnă ca noi, social-democraţii să ne opunem în Parlament, prin vot, oricăror derapaje legislative care duc la diminuarea protecţiei sociale şi a respectării drepturilor omului, tendinţă pe care o au guvernanţii actuali profitând de nevoia unor restricţii determinate de pandemie.

Partidul Social Democrat este opoziţia politică în România şi acoperă în totalitate această jumătate a jocului politic. O face cu tenacitate, în limita democraţiei şi în direcţiile politice tradiţionale ale social-democraţiei universale. În absenţa acestui actor politic, oamenii puterii ar vâna şi acum oameni nevinovaţi pentru a fi amendaţi cu sume exorbitante pentru nimic şi ar băga mâinile în buzunarele românilor, de la alocaţiile copiilor şi până la pensiile şi indemnizaţiile pentru cei aflaţi în nevoie. Partidul Social Democrat este la locul lui pe scena politicii româneşti. Liberalii sunt departe de rolul de catalizator economic cu care se laudă prin lume, la fel cum useriştii nu-şi găsesc pasul reformator dansat când erau în opoziţie şi udemeriştii pe acela de factor de echilibru, la care mai visează din când în când.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...