Eveniment

Cod roşu în 11 localităţi din Vâlcea. Vezi ce activităţi sunt restricţionate

Cafenele, restaurante, agenţii de pariuri şi jocuri de noroc, instituţii de cultură îşi vor întrerupe activitatea în următoarea perioadă în cel puţin 11 localităţi vâlcene.

Analiza cazurilor de infectare COVID-19 pe raza judeţului arată că 11 localităţi au o rată de infectare mai mare de 3/1000, fapt care obligă agenţii comerciali şi instituţiile cu mai mult de 50 de angajaţi să adopte noi măsuri de siguranţă sanitară. Astfel, localităţile Drăgoeşti, Perişani, Buneşti, Râmnicu Vâlcea, Ioneşti, Bujoreni, Băile Govora, Călimăneşti, Horezu, Păuşeşti-Măglaşi şi Vlădeşti intră sub cod roşu.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea din 19 martie 2021. Iată şi efectele la nivel de localitate, aşa cum sunt expuse prin Hotărârea CJSU nr. 14/2021, cu aplicabilitate din 22 martie.

1. Cinematografele şi instituţiile de spectacole şi/sau concerte vor putea funcţiona fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori; fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi îşi vor suspenda activitatea cu publicul dacă rata de incidenţă este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

2. Restaurantele şi cafenele situate în interiorul clădirilor vor organiza activitatea cu publicul la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi doar în intervalul orar 06:00 – 22:00 în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi doar în intervalul orar 06:00 – 22:00 în localităţile în care incidenţa este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi îşi vor suspenda activitatea cu publicul în localităţile în care incidenţa este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Aceste măsuri se aplică şi în cazul în restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, cu menţiunea că la depăşirea ratei de 3/1.000 de locuitori, acestea vor putea fi deschise pentru persoanele cazate în aceste unităţi de cazare. Facem precizarea că, potrivit prevederilor H.G. nr. 293/2021, structurile de primire turistică din Voineasa pot primi turişti în limita a 70% din capacitatea maximă de cazare.

3. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este organizată la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în localităţile cu o rată a incidenţei cumulate în ultimele 14 zile mai mică şi egală cu 1,5/1.000 locuitori,la 30% din capacitatea spaţiului în localităţile cu o rată a incidenţei cumulate în ultimele 14 zile de peste 1,5/1.000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi se suspendă în localităţile cu incidenţă de peste 3/1.000 locuitori. În localităţile cu incidenţă de peste 3/1.000 de locuitori, în conformitate cu adresa INPS/CNSCB 19941/2020 şi a HCNSU nr. 60/2020, îşi pot desfăşura activitatea doar operatorii economici licenţiaţi în acest domeniu, care comercializează bilete de timp LOTO, pariuri şi lozuri.

De asemenea, potrivit hotărârii CJSU Vâlcea, centrele şi magazinele comerciale din judeţ au obligaţia să asigure pentru fiecare client o suprafaţă utilă neocupată de minim 4 metri pătraţi şi păstrarea distanţei de protecţie sanitară, iar administratorii/proprietarii acestor centre/magazine comerciale sunt obligaţi să se asigure de respectarea de către clienţi a tuturor normelor de protecţie sanitară în vigoare.

Totodată, societăţile comerciale şi/sau instituţiile cu mai mult de 50 de angajaţi care nu pot să dispună organizarea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă sunt obligate să stabilească un program de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.

Măsurile vor rămâne în vigoare pentru o perioadă de cel puţin 7 zile. Alte 21 de localităţi - Lădeşti, Băile Olăneşti, Creţeni, Pietrari, Oteşani, Dănicei, Drăgăşani, Olanu, Sălătrucel, Mihăeşti, Bărbăteşti, Cernişoara, Goleşti, Malaia, Păuşeşti Otăsău, Băbeni, Prundeni, Milcoiu, Slătioara, Lăpuşata şi Suteşti - au o rată de incidenţă cumulată între 1,5 şi 3/1.000 de locuitori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...