Inedit

Şcoala Populară de Arte îşi face intrarea în lumea caselor de producţie. Primul CD cu muzică populară a fost lansat

Ideea înfiinţării unui studio de înregistrări de ultimă generaţie la Şcoala Populară de Arte Vâlcea dă roade. Un prim produs în format electronic este deja pregătit de lansare, ca urmare a investiţiei realizate de Consiliul Judeţean Vâlcea şi a muncii echipei conduse de Alin Pavelescu, coordonatorul Centrului de Creaţie.

„În fotografie vedeţi o producţie muzicală de excepţie, o idee a mea care s-a concretizat în acest CD de prezentare muzicală a judeţului Vâlcea. Alin Pavelescu şi minunaţii mei colegi de la Centrul Creaţiei au primit ideea cu entuziasm şi s-au apucat de treabă. Soliştii noştri de muzică populară, frumoşi şi talentaţi, ne dau încă un motiv de mândrie şi încă un argument atunci când susţinem că Vâlcea este cel mai frumos judeţ din România! Acest CD aduce bucurie! Felicitări Rapsodia Vâlceană!”, a punctat Constantin Rădulescu, preşedinte CJ Vâlcea, cu ocazia prezentării produsului discografic.

Următoarele producţii vizează un CD cu muzică militară interpretată de Fanfara Judeţeană Constantin Brâncoveanu, iar spre sfârşitul anului va fi lansat şi un CD cu cele mai frumoase colinde din judeţul Vâlcea.

Iniţiativa de a completa dotările Şcolii Populare de Arte cu echipamente menite să asigure păstrarea folclorului autentic vine în completarea ideei conducerii CJ Vâlcea de a dota Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanu” cu o tipografie proprie şi arată o nouă faţă a tradiţiilor vâlcene, contribuind astfel la păstrarea unui patrimoniu cultural prea puţin explorat şi prezentat publicului larg, cel puţin până în prezent.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...