Inedit

Antreprenoreşti în acţiune pe Valea Lotrului!

Reprezentanţi ai proiectului Antreprenoreşti - Adoptă un Sat, proiect al RePatriot-Romanian Business Leaders s-au întâlnit, săptămâna trecută, la Brezoi, la invitaţia primarilor celor trei localităţi: Robert Schell - Brezoi, Gheorghe Dinculescu – Mălaia şi Gabriel-Sebastian Năstăsescu - Voineasa, pentru a contribui la dezvoltarea Văii Lotrului.

Echipa Antreprenoreşti a fost reprezentată de Hilde Brandl, arhitect, membru activ în Romanian Business Leaders (RBL) şiin Repatriot, Raluca Uţă, consultant pe strategie, dezvoltarea afacerilor şi management educaţional, Project Manager comuna Scorţeni şi Maria Moţa, voluntar cu experienţă în fonduri UE şi conectare reţea comune din România.

Antreprenoreşti - Adoptă un Sat este un proiect care încearcă să găsească instrumente cât mai bune pentru a dezlănţui antreprenoriatul în mediul rural şi a ajuta dezvoltarea locală responsabilă. Transferul de bune practici din antreprenoriat, identificarea finanţărilor ce pot fi accesate de către instituţiile, ONG-urile şi cetăţenii din zonă, prin bun management şi mentorat pentru antreprenori şi administraţia locală sunt doar câteva dintre acţiunile iniţiativei.

Satele României încă mai reprezintă un izvor de bogăţie culturală remarcabilă dar din păcate acesta a fost serios afectat de anii de comunism şi impactul "modernizării". Sărăcia este prezentă în cea mai mare parte a satelor noastre şi ea poate fi micşorată prin implicare antreprenorială. Implicarea companiilor responsabile, a antreprenorilor remarcabili în salvarea satelor româneşti este o soluţie. Dacă top 1000 companii româneşti ar adopta fiecare câte o comună am reuşi să limităm efectele negative. Pandemia a arătat încă odată că avem lucruri cu adevărat importante de făcut.

Au avut loc deplasări în localităţile Brezoi, Mălaia şi Voineasa, echipa Antreprenoreşti fiind încântată de frumuseţile locului, de natura sălbatică, de domeniul schiabil şi de potenţialul extraordinar pentru dezvoltarea turismului montan de iarnă şi de vară în zona Valea Lotrului.

Depopularea României şi în special a satelor prin migrarea românilor în străinătate a creat deja o problemă de supravieţuire, de salvare a unui patrimoniu pe care nu vrem să-l pierdem. Iniţiatorii proiectului au hotărât să unească eforturile Antreprenoreşti cu cele ale RePatriot pentru a conecta mai bine pe cei plecaţi cu locurile natale. Se doreşte şi conectarea celor din oraşe care vor să se regăsească la rădăcinile civilizaţiei româneşti şi să descopere că pot ajuta.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...