Actualitate

Cadastrare gratuită la Perişani-Vâlcea, accelerată şi de exproprierile pentru autostrada Sibiu-Piteşti

Austriecii de la Porr au câştigat licitaţia şi pentru execuţia sectorului 4, Curtea de Argeş - Tigveni, iar italienii de la Astaldi sectorul 5, Piteşti – Curtea de Argeş

Potrivit Asociaţiei neguvernamentale Pro Infrastructură, joi, 4 martie, CNAIR a anunţat câştigătorul execuţiei lotului 4 al autostrăzii Sibiu Piteşti, sectorul de 10 km cuprins între Tigveni şi Curtea de Argeş, respectiv firma austriacă Porr, care deja lucrează în ritm susţinut la sectorul 1, Tălmaciu – Boiţa. De construirea lotului 5 Curtea de Argeş - Piteşti se ocupă firma italiană Astaldi. Contractul a fost semnat în martie 2020. Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în urmă cu 7 luni, şi conţine perioada de proiectare 12 luni. Specialiştii estimează că, dacă nu vor exista contestaţii, contractul de 2 miliarde de euro pentru sectorul 4 ar putea fi semnat în martie. Şi execuţia sectorelor 2 şi 3 se află în stadiu avansat al procedurilor. În acest context, primarul comunei vâlcene Perişani, una dintre cele care urmează a fi traversate de această arteră rutieră (sectorul 3), a anunţat vineri, 5 martie, că şi proiectul de cadastrare graduită a proprietăţilor din localitate se derulează în ritm susţinut şi chiar coordonat cu exprorpierile pe cauză de utilitate publică necesare investiţiei naţionale.

“Se ştie faptul că în localitatea Perişani nu au existat şi nici nu există în momentul de faţă acte de proprietate nici măcar pe 10% din terenuri din orice categorie de folosinţă, restul de cca. 90% au fost transferate declarativ la Registrul agricol din tată-n fiu, printr-o simplă solicitare scrisă în baza căreia s-au efectuat transferuri de moştenire. Faptul că localitatea Perişani a fost înscrisă de ANCPI Bucureşti în proiectul naţional de cadastrare gratuită rezolvă pentru totdeauna situaţia juridică a tuturor proprietăţilor de terenuri, astfel, fiecare titular de folosinţă a terenurilor respective vor obţine un C.F de la Oficiu de Cadastru Vâlcea. Primii beneficiari de acest proiect sunt cei care deţin terenuri ce vor fi implicate în construirea tronsonului III al culoarului de Autostradă Sibiu-Piteşti. În această săptămână s-au măsurat toate terenurile din zona satelor Băiaşu, Pripoare, Surdoiu şi o parte din satul Poiana, urmând ca săptămânile următoare să se emită planurile topografice ale acestora, iar în baza lor să se elibereze de la primărie adeverinţe de posesie, documente care vor sprijini intrarea în legalitate a proprietarilor. În urma discuţiilor purtate cu domnul prefect Sebastian Fârtat, cu domnul director Gabriel Blidaru de la OCPI Vâlcea şi cu reprezentantul firmei de cadastru, s-a convenit ca până la Sărbătorile pascale din acest an toţi proprietarii terenurilor supuse expropierii să primească documente autentice de proprietate, Ordinul Prefectului sau Titlu de proprietate, ca proprietarii respectivi să fie eligibili pentru despăgubirile băneşti ce se vor aloca potrivit legii. Pentru realizarea cu succes a acestei acţiuni şi urgentarea ei, să nu se creadă că eventualele întârzieri de construire ale acestui obiectiv au fost provocate şi de noi, rog toţi proprietarii de folosinţă care nu deţin acte autentice de proprietate, la momentul convocării noastre, să se prezinte necondiţionat la primărie pentru a solicita adeverinţele de posesie, ca instituţiile enumerate mai sus să se poată încadra în termenul promis”, a precizat primarul Ion Sandu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...