Administraţie

Echipă nouă la Prefectura Vâlcea

Sebastian Fârtat, prefectul judeţului Vâlcea, reînvestit în această funcţie prin Hotărârea de Guvern nr. 205/2021, a depus joi, 4 martie 2021, jurământul de credinţă, într-o ceremonie desfăşurată în sistem de videoconferinţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Sebastian Fârtat a fost eliberat şi renumit în funcţia de prefect al judeţului Vâlcea în şedinţa de Guvern de ieri, 3 martie 2021, în conformitate cu recentele modificări aduse Codului Administrativ şi potrivit cărora funcţiile de prefect şi subprefect redevin funcţii de demnitate publică.

“De mai bine de un an fac parte din echipa care coordonează Instituţia Prefectului şi sunt onorat să continui munca pe care am început-o şi proiectele pe care le-am demarat împreună cu această echipă de oameni dedicaţi. Mă refer aici la angajaţii Prefecturii şi la instituţiile aflate sub coordonarea Instituţiei Prefectului. Împreună, am trecut prin mari provocări, unele dintre ele fără precedent, însă am convingerea că şi de acum înainte vom colabora la fel de bine în interesul locuitorilor acestui judeţ. Vreau să îi mulţumesc doamnei Carmen Popescu, fostul subprefect al judeţului, pentru lunile în care am conlucrat din aceste funcţii. Îi transmit că o aştept să se reîntoarcă cât mai curând la Prefectură şi îi doresc multă sănătate. Felicitări domnului Achim, noul subprefect al judeţului. Sunt convins că vom face echipă bună şi împreună vom găsi soluţiile pentru a depăşi aceste momente dificile pe care le traversăm în prezent şi orice provocări vor apărea de acum înainte. Instituţia Prefectului rămâne un etalon al implicării, al legalităţii, al transparenţei şi al responsabilităţii!”, a precizat prefectul Sebastian Fârtat.

Tot astăzi, în cadrul aceleiaşi ceremonii, a depus jurământul şi noul subprefect al judeţului Vâlcea, domnul Robert-Vasile Achim, care a fost numit în această funcţie prin Hotărârea de Guvern nr. 278/2021.

“Mulţumesc Guvernului României pentru încrederea acordată prin numirea mea în funcţia de subprefect al judeţului Vâlcea. Am convingerea că voi avea o bună colaborare cu domnul prefect Sebastian Fârtat, cu serviciile publice deconcentrate şi cu autorităţile publice locale. După cum bine ştiţi, avem un program de guvernare bun, asumat de coaliţia de guvernare, şi este necesar să fie implementat în mod eficient şi în judeţul Vâlcea. Consider că digitalizarea, depolitizarea şi profesionalizarea instituţiilor publice sunt acţiuni necesare pentru buna funcţionare a acestora în interesul cetăţeanului şi, cu siguranţă, Instituţia Prefectului va fi un bun exemplu de transparenţă şi eficienţă pentru instituţiile şi autorităţile publice din judeţul nostru”, a transmis noul subprefect al judeţului Vâlcea

Robert-Vasile Achim are o experienţă de peste 13 ani în domeniul juridic. A absolvit Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” din Sibiu, facultate la care a obţinut şi un master în Dreptul afacerilor.

În perioada 2007-2009 a fost consilier la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, iar în ultimii 11 ani a deţinut funcţia de consilier juridic în mediul privat.

Din 2019 este membru al PLUS şi a fost propus pentru această funcţie de alianţa USR-PLUS.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...