Administraţie

Drumurile de acces către autostrada Sibiu - Piteşti, pe agenda preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a iniţiat o serie de întâlniri cu reprezentanţii CNAIR pentru a stabili cu exactitate căile de acces care vor duce spre viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti.

„Construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti şi a centurii ocolitoare a municipiului Râmnicu Vâlcea sunt, pentru noi, subiecte extrem de importante, pe care le abordăm cu maximă atenţie.

Pentru că ne dorim cele mai bune variante de legătură cu autostrada, am solicitat CNAIR să ne trimită planul de construire a acesteia, să vedem concret unde ne putem lega cu drumurile de acces. De asemenea, vom gestiona foarte atent problema centurii ocolitoare a municipiului Râmnicu Vâlcea, un drum pe care toţi vâlcenii şi-l doresc foarte mult”, a explicat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

În primăvara acestui an, se aşteaptă demararea lucrărilor la tronsonul 5 al autostrăzii, porţiunea cuprinsă între Curtea de Argeş şi Piteşti.

„La Piteşti – Curtea de Argeş, lotul 5, este semnat cu o firmă italiană contractul. Într-o lună sau maxim două încep lucrările acolo şi din ce am mai avut experienţă cu ei în România, merg repede când au front de lucru. La Sibiu – Boiţa va fi gata la finalul anului viitor, se lucrează bine, conform contractului, e în termen. Pe Tigveni – Curtea de Argeş, au fost contestaţii cu o firmă din China, în vreo 2-3 zile se dă câştigătorul. Dacă nu vor fi contestaţii, se poate semna contractul. Loturile 2 şi 3 sunt în licitaţie. Lotul 2 e mai greu, că e în defileul Oltului. Se va alege o listă scurtă cu 5 – 6 ofertanţi în câteva săptămâni”, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Tronsoanele care vor atinge judeţul Vâlcea nu au deocamdată câştigători al licitaţiilor, pentru Secţiunea 2, Boiţa – Cornetu, în lungime de 31,33 km şi Secţiunea 3, Cornetu – Tigveni, în lungime: 37,40 km, fiind în derulare etapa de precalificare a firmelor care şi-au depus candidatura.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi este împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Unul din aceste noduri rutiere ar trebui să asigure legătura cu municipiul Râmnicu Vâlcea şi drumurila naţionale care traversează judeţul, iar importanţa proiectului este tratată cu responsabilitate de administraţia judeţeană.

„În această perioadă ne aflăm într-o dezbatere pe acest subiect, chiar săptămâna aceasta a avut loc o nouă întâlnire la sediul CJ Vâlcea cu factorii implicaţi, şi am încredere că, în scurt timp, ne vom pune de acord asupra celei mai potrivite variante pentru această centură ocolitoare”, a adăugat Constantin Rădulescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

27.02.2021 - 00:06ionut:cred ca Gutau se va opune cu toata forta . este pericol de a venii investitori si el nu doreste asta se stie

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...