Eveniment

Oază culturală în vremea pandemiei: Terasă culturală la Biblioteca „Antim Ivireanul”

Descoperirea noii normalităţi în vremuri de pandemie începe totuşi cu un debuşeu pentru iubitorii de cultură din Râmnicu Vâlcea, zona urmând a fi amenajată în cadrul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul”.

Este un mod de a încuraja socializarea, chiar şi în limite restrânse, de a creea o oază de cultură deschisă publicului de diferite vârste în incinta bibliotecii şi de a pune în valoare acest edificiu cultural de excepţie al judeţului, declară Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

„Este important ca, la început de an, să ştim ce ne dorim pentru instituţiile de cultură aflate în coordonarea Consiliului Judeţean Vâlcea. Astăzi, la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” Vâlcea, am stabilit câteva proiecte culturale, dar şi unele investiţii pe care le vom face aici în cursul acestui an. Pe lângă digitalizarea instituţiei, care se află în curs de realizare, nu am renunţat la ideea amenajării unei terase literare. Avem proiecte interesante, dar vom face şi investiţii în tehnologie, pentru a ţine pasul cu vremurile şi cu ce îşi doresc tinerii”, a explicat alesul din fruntea administraţiei judeţene.

Digitalizarea reprezintă un pas înainte pentru orice serviciu public, dar farmecul tipăriturii trebuie păstrat, consideră preşedintele CJ Vâlcea, care crede în proiectul terasei literare, imaginate ca un spaţiu de liber acces şi discuţii între vizitatorii instituţiei.

„M-aş bucura mult ca biblioteca să devină din ce în ce mai interesantă pentru tineri. De altfel, principala noastră provocare este să-i determinăm pe cei mici să citească şi cărţi din hârtie, nu doar din tablete sau alte mijloace electronice”, a mai spus Constantin Rădulescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...