Eveniment

Trei noi centre de vaccinare vor fi deschise în Vâlcea

De la începutul săptămânii viitoare, trei noi centre de vaccinare vor fi deschise în judeţul Vâlcea pentru administrarea vaccinului anti-COVID produs de Astra Zeneca către cu boli cronice şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Cele trei noi centre vor fi inaugurate pe 15 februarie în localităţile:
1. Călimăneşti, situat la căminul - internat al Liceului Tehnologic de Turism, str. Pieţei nr. 4;
2. Budeşti, situat la căminul cultural din satul Ruda;
3. Râmnicu Vâlcea, situat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 5, str. Tudor Vladimirescu nr. 27.

În momentul de faţă, Vâlcea are 6 centre operaţionale pentru vaccinarea anti-COVID.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre al Uniunii Europene şi, implicit, în România.

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, precum şi de Grupul Ştiinţific din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, ţinând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului şi de studiile disponibile până la momentul autorizării condiţionate de punere pe piaţă, în România, vaccinarea împotriva COVID -19 cu acest vaccin este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. Vaccinul se administrează tot în două doze, intervalul de timp recomandat între cele două doze fiind de 8 săptămâni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...