Ultima Oră

Niciun nou caz COVID-19 în Vâlcea

Vâlcea a reuşit să nu înregistreze nicio nouă infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică a judeţului, prin intermediul Prefecturii. Cu toate aceste, 92 de persoane sunt încă interate în spitalele din judeţ, 8 dintre pacienţii fiind în satre gravă în secţiile ATI, 77 cu forme uşoare şi medii ale virusului, iar 7 fiind declarate asimptomatice.

În acest moment, în judeţ, sunt 18focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici şi în cadrul instituţiilor publice.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 11.138 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.826 din cele internate în unităţi sanitare de la începutul pandemiei.

Totodată, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021 au fost vaccinate până în prezent9.032de persoane (atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât şi din etapa a II-a dedicata persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecţiuni cronice şi personalului care lucrează în domenii de activitate esenţiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât şi la doza nr. 2) este de 11.225.
A doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva SARS CoV-2 a început în judeţul Vâlcea în data de 16.01.2021, momentan fiind operaţionale 6 centre de vaccinare din judet: 2 centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier şi sala de Sport a Şcolii Gimnaziale „Anton Pann”), un centru în municipiul Drăgăşani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în oraşul Bălcesti (sala de sport situată în strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în oraşul Brezoi (în cadrul Spitalului Orăşenesc Brezoi) şi un centru în Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”). De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt şi 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidenţiale publice şi private care au solicitat vaccinarea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...