Monden

Sibiul programează Astra Film Festival în două etape

De săptămâna aceasta au debutat înscrierile la Festivalul de Film Astra Sibiu 2021. În concurs se pot înscrie producţii realizate în anii 2020 şi 2021 de către regizorii şi producătorii de film documentar din toată lumea. Până pe data 15 aprilie, axeştia pot înscrie peliculele în cadrul celor trei secţiuni competiţionale sau a seriei de secţiuni curatoriale şi programe tematice.

Una dintre noutăţile anunţate de organizatori este desfăşurarea festivalului în două etape. Astfel, în perioada 27 august -12 septembrie, Astra Film va avea loc în aer liber (27 august-5 septembrie) – cu proiecţii de filme şi evenimente în aer liber, în spaţii inedite, şi online (6-12 septembrie) – cu proiecţii de filme, evenimente şi programul dedicat industriei filmului documentar). În perioada 11-16 octombrie va avea loc Astra Film Junior–program de iniţiere în filmul documentar dezvoltat pentru publicul tânăr şi foarte tânăr.

Înfiinţat în 1993, Festivalul Astra Film a devenit una dintre platformele principale ale documentarului din România şi din Europa şi este în căutare permanentă de filme documentare cu o prezenţă puternică a perspectivei regizorului, atât în formă, cât şi în conţinut. Specialiştii şi publicul AFF apreciază în mod deosebit calităţile cinematografice, onestitatea, curajul de a aborda teme dificile, originalitatea şi creativitatea.

„Ediţia din 2021 va continua să exploreze noul climat în care se desfăşoară evenimentele culturale, aşa cum am făcut-o anul trecut, când, practic,am reinventat festivalul şi am găsit modalităţi inedited de a ajunge la publicul nostru fidel şi de a atrage public nou. Aşa au fost, de exemplu, proiecţiile pe un ecran amplasat între mori de vânt, vizionate din bărci plutind pe lac, în mijlocul miraculosului Muzeu Astra. În acest an, vom veni cu noi surprize, într-o ediţie care se va desfăşura în aer liber şi online, plus mult aşteptatul eveniment Astra Film Junior, pe care vom fi fericiţi să îl reluăm”, a declarat regizorul Dumitru Budrala, directorul Astra Film Festival.
Organizatorii spun că, în funcţie de reglementările COVID-19 care vor fi în vigoare în perioada preconizată, programul anunţat poate suferi modificări.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...