Administraţie

Spitalul Mihăeşti devine scutul anti-COVID pentru Vâlcea

Actuala criză sanitară din judeţul Vâlcea îşi poate găsi o rezolvare în deschiderea unei unităţi spitaliceşti modulare la Mihăeşti, conform declaraţiilor date de liderul administraţiei judeţene, Constantin Rădulescu.

“Trebuie să construim spitale noi”, atrage atenţia socialist-democratul aflat în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea, atrăgând atenţia asupra ultimelor tragedii petrecute în spitalele de urgenţă din România.

“Strategia trebuie modificată”, declară Rădulescu, anunţând că nu este adeptul cârpelilor şi improvizaţiilor. O dovadă în acest sens o oferă Spitalul de pneumoftiziologie "Constantin Anastasatu" din Mihăeşti, care va fi transformat în acest an în spital modular COVID -19.

Investiţia urmează să fie realizată din fonduri europene, la fel ca multe alte proiecte demarcate de CJ Vâlcea, care vizează îmbunătăţirea condiţiilor de tratament în unităţile medicale din subordinea instituţiei.

La sfârşitul lunii ianuarie 2021, au ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti, containerele modulare, ce urmează a fi utilizate pentru crearea unor spaţii medicale mobile de triaj, izolare, diagnostic şi tratament pentru pacienţii suspecţi de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Deşi iniţial CJ Vâlcea asigurase resursele financiare necesare achiziţionării acestor module, prin obţinerea finanţării proiectului „Întărirea capacităţii Spitalului de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu Mihăeşti de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, plata acestora va fi rambursată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POIM 2014-2020.

Prin acest proiect, cu o valoare totală de 2.719.934,44 lei, sunt achiziţionate containere modulare (366.520 lei), precum şi echipamente medicale necesare dotării Laboratorului de Analize Medicale, a Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a secţiilor de pneumoftiziologie în care vor fi trataţi pacienţi/suspecţi COVID-19.

Proiectul este parte a unui program derulat de CJ Vâlcea, în scopul sprijinirii sistemului sanitar vâlcean, program în cadrul căruia a fost solicitată finanţare europeană, în valoare de aproximativ 3,5 milioane euro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...