Monden

Celebra comedie „Take, Ianke şi Cadîr”, în premieră la Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea oferă publicului o nouă premieră şi anume comedia „Take, Ianke şi Cadîr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vlad Popescu, scenografia fiind semnată de Mihaela Popescu.

Sunt respectate toate restricţiile impuse de pandemia SARS-COV-2, accesul publicului în sala de spectacol fiind restrâns la 30% din capacitate.

Vor avea loc două reprezentaţii după cum urmează: sâmbătă, 30 ianuarie 2021, va fi avanpremiera spectacolului, iar duminică, 31 ianuarie 2021 va fi premiera, în ambele zile începând cu ora 18:00, la Cinema „Geo Saizescu”.

Argumentul lui Vlad Popescu evidenţiază viziunea sa regizorală cu privire la această comedie:
„Lucrurile sunt simple şi de când lumea în această piesă, însă nu mai puţin profunde şi uneori chiar foarte profunde şi pline de adevăr. De aceea are succes şi în zilele noastre. Din păcate...
Spun din păcate fiindcă noi oamenii nu am înţeles nici până acum că iubirea, atunci când nu e o toană, e mai presus de orice.
Nu am înţeles că tot ce ne desparte în general este o altă formă de a spune acelaşi lucru, atâta timp cât este autentic şi trăit interior. Fie că e vorba de „diferenţe” culturale sau religioase, sau poate mai ales?!
Cum spune Cadîr vorbind de aparenţă şi esenţă: „Asta coaja de la nucă este, bună este, dar nu nuca este bre! aşa că nu păcat la nuca fără coajă, păcat la coaja fără nucă!”
Aşadar, „Take, Ianke şi Cadîr” este o comedie despre cum diferenţele culturale şi religioase ne pot distanţa, degrada şi distruge relaţiile şi cum iubirea absolută le poate şterge şi unii întru ceva mai bun, mai aproape de Dumnezeu.
Cred că e foarte propice să vorbim tocmai astăzi despre lucrurile acestea, chiar dacă ele sunt, aşa cum precizam mai sus, de când lumea, pentru că ele ne redau speranţa că vom înţelege, mai devreme sau mai târziu lecţia profundă a iubirii.”

Din distribuţia (după personaje) fac parte actorii:
Take – Dan Constantin
Ianke – Gabriel Popescu
Cadîr – Camelia Constantin
Ilie – Alin Păiuş
Ionel – Emanuel Bighe
Ana – Rada Constantinov
Safta – Georgiana Marin

Preţ bilet 20 lei, rezervări la numărul de telefon 0741.287.911

Pentru mai multe detalii privind activitatea Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, urmăriţi:
http://www.arieltheatre.ro
https://www.facebook.com/teatrul.ariel/

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...