Eveniment

Reţinuţi pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale

Poliţiştii vâlceni au depistat doi bărbaţi care ar fi sustras bani din locuinţa unui bătrân, după ce ar fi pătruns în casa lui prin uzurparea de calităţi oficiale.

La data de 20 ianuarie a.c., Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de fiica unui bărbat, de 83 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, din locuinţa tatălui ei, ar fi fost sustrasă o sumă de bani.

Din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit că doi bărbaţi s-ar fi recomandat a avea o calitate oficială şi, sub pretextul că au informaţii că bătrânul deţine bani falşi, l-ar fi deposedat de bani.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale şi din schimbul de informaţii operative cu poliţiştii Biroului de Investigarea a Criminalităţii Contra Patrimoniului Oradea, s-a reuşit depistarea, în localitatea Milcoiu, a unui autoturism în care se aflau doi bărbaţi, de 25, respectiv 43 de ani, din judeţul Cluj, bănuiţi de comiterea faptei.

La efectuarea controlului corporal şi al autovehiculului, poliţiştii au descoperit o insignă, pe care aceştia ar fi folosit-o pentru a se prezenta şi 7.550 de lei.

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi uzurparea de calităţi oficiale.

Astăzi, cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...