Inedit

24 ianuarie, moment inedit propus de Teatrul Anton Pann!

Mihai Viteazul şi Alexandru Ioan Cuza, pe cai, în mijlocul mulţimii

24 ianuarie, zi cu o semnificaţie deosebită pentru istoria poporului român, Ziua Principatelor Române sau Mica Unire. Având în vedere importanţa acestei zile, actorii Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea s-au gândit să organizeze un spectacol ceremonial stradal, propunându-vă un moment inedit. Pe cai şi pe un traseu bine stabilit, costumaţi în haine de sărbătoare ce vor înfăţişa personaje ale istorie, precum Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza şi doi boieri ai acelor vremuri, cu pornire din Scuarul Mircea cel Bâtrân, pe Calea lui Traian, în jurul orei 12.00 vor ajunge la Catedrala din Ostroveni.

Suntem convinşi că acest moment cultural dedicat Unirii Principatelor Române va rămâne semnificativ, prezenţa unor personaje istorice pe cai, pe străzile Râmnicului, cu siguranţă va atrage privirile trecătorilor. Chiar şi pentru o clipă, cei care îi vor vedea îşi vor aminti de aceste două mari personalităţi, Mihai Viteazul, primul unificator al neamului românesc şi domnitorul Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Române.

Succesul pe care l-au avut cu spectacolul dedicat Micii Uniri, eveniment care s-a desfăşurat pe 24 ianuarie 2020 în amfiteatrul Teatrului Anton Pann, râmnicenii aplaudând această iniţiativă, i-a determinat să iasă puţin din atmosfera unui spectacol propunându-vă acest moment, zicem noi, plin de inedit.

Ei vor pleca de la Teatrul Anton Pann în jurul orei 10.15 pentru a ajunge la ora 10.30 în Scuarul Mircea cel Bătrân unde, pentru aproximativ 15 minute, vor susţine un prim moment artistic. Pe cai, însoţiţi de jandarmi în ţinută de ceremonie, îşi vor continua drumul pe Calea lui Traian, strada Dacia, strada Luceafărului, bulevardul Tineretului, cu oprire la Catedrala Înălţării Domnului din Ostroveni. Cel de al doilea moment artistic şi prezenţa lor pe cai, înfăţişând personajele amintite mai sus, speră ei, să-i surprindă în mod plăcut pe cei care vor ieşi de la slujba de duminică şi cei care din întâmplare se vor afla în acel moment acolo. Cu siguranţă spectacolul ceremonial pe străzile Râmnicului va fi uşor de reţinut, cei care-l vor vedea conştientizând importanţa zilei de 24 ianuarie în istoria poporului român. În acest demers al lor sunteţi invitaţi să participaţi si dumneavoastră pentru ca împreună să ne bucurăm de semnificaţia zilei de duminică 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Le dorim succes!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...