Special

Sprijin pentru personalul medical din linia întâi şi pentru pacienţii internaţi în perioada pandemiei!

Ca de fiecară dată, membrii Rotary Club Râmnicu Vâlcea s-au mobilizat şi grele au reuşit să continue proiectul „Sprijin pentru personalul medical din «linia întâi» şi pentru pacienţii internaţi în perioada pandemiei”, prin achiziţionarea a 90 de seturi de lenjerie şi donarea acestora către două unităţi spitaliceşti din judeţ: Spitalul de Pneumoftiziologie de la Mihăiesti şi Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Un set este compus din pernă, pilotă, faţă de pernă, cearceaf pat şi cearceaf plic. Aceastea au fost achiziţionate graţie unei generoase doanaţii de 20.000 de lei, acordată de către firma TOPANEL.

“Tot în cadrul acestui proiect am donat Spitalului Judeţean de Urgenţă un video laringoscop de ultimă generaţie, extrem de util în examinarea pacienţilor, inclusiv a celor atinşi de noul coronavirus. Totodată am reuşit achiziţionarea unui tunel de dezinfecţie pentru clădirea anexată Secţiei de Boli Infecţioase, destinată consultaţie pacienţilor covid pozitiv, şi a unui electrocardiograf portabil. Valoarea donaţiilor în aparatură medicală depăşeşte 72 000 de lei. Atâta timp cât această situaţie va persista, nu ne vom opri, ci vom căuta să acoperim, prin contribuţie proprie şi prin sponsorizări şi alte necesităţi ale unităţilor spitaliceşti vâlcene”, a precizat Marian Mitră, preşedintele Clubului Rotary Râmnicu Vâlcea.

Dorinţa de a fi solidari cu semenii aflaţi în dificultate a generat şi proiectul “Ajutor pentru Croaţia”. Membrii clubului s-au mobilizat exemplar şi, din contribuţii proprii, ROTARY CLUB Râmnicu Vâlcea a reuşit să doneze 5500 de euro, comunităţii din Sisak, Croaţia, o localitate greu încercată în urma unui cutremur de pământ. Banii au fost deja trimişi.

“Aşa cum ştiţi, Rotary înseamnă să serveşti mai presus de tine însuţi, să identifici problemele comunităţii şi prin puterea de a lucra în echipă, să produci o schimbare în bine”, a adăugat Marian Mitră.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...