Actualitate

APIA Dolj, prejudiciată cu 85.000 euro

Documente false de proprietate şi mult tupeu, acestea sunt ingredientele folosite de o firmă din Doj pentru a încasa echivalentul a zeci de mii de euro de la APIA.

Intrată în vizorul DNA pentru infracţiunile săvârşite în formă continuată, societatea Rocrisagro Prod SRL, atât ca persoană juridică, cât şi prin doi reprezentanţi ai săi este în prezent trimisă în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu de 412.895 lei (aproximativ 85.000 euro).

„În perioada 2012-2014, cei doi inculpaţi persoane fizice ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false şi inexacte (adeverinţe, angajamente etc.) în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţineau în realitate.

O parte dintre documentele depuse la A.P.I.A. ar fi fost falsificate de unul dintre inculpaţii persoană fizică.
Prin aceste demersuri, inculpaţii ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 377.458 lei.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a comunicat faptul că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 412.895 lei, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile prevăzute în legislaţie, calculate de la data efectuării fiecărei plăţi până la data achitării integrale a debitului principal”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.
Cele două personae vor fi judecate în stare de libertate, dar asupra acestora s+a impus măsura sechestrului asigurator pe mai multe bunuri immobile, în vederea recuperării prejudiciului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...