Eveniment

Acţiuni de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Sars-Cov-2

În ultimele 24 de ore poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au continuat activităţile de prevenire şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti, jandarmi, pompieri militari, poliţişti locali şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control au desfăşurat activităţi de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, poliţiştii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât şi rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 86 de societăţi comerciale, 216 mijloace de transport în comun şi au fost legitimate peste 1.000 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale (73 pentru nerespectare măsurii de protecţie individuală, o sancţiune pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie şi o sancţiune pentru nerespectarea măsurii privind izolarea/carantinarea) valoarea totală a amenzilor fiind de 10.000 de lei.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipajele de poliţie, poliţie locală şi jandarmerie aflate în serviciu pe raza judeţului Vâlcea, verifică modul de respectare a interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Reamintim că este permisă circulaţia persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

• deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
• deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
• deplasări în afara localităţii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
• deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

În continuare, poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona, atât în uniformă cât şi în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri.
Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că, sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.
Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...