Ultima Oră

Campanie de vaccinare anti-COVID-19, în judeţul Vâlcea!

2021 a debutat cu vaccinarea personalului medico-sanitar

Câteva mii de angajaţi din sistemul medical de stat şi privat din Vâlcea vor beneficia de vaccinul anticovid într-o primă fază a programului de vaccinare.

Vâlcea a început de pe 04 ianuarie vaccinarea personalului aflat în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus, prioritate având personalul medico-sanitar din unităţile de stat şi private din judeţ.

5 centre de vaccinare au fost create în spitalele din judeţ, pentru această primă fază, la acestea urmând să se adauge alte 17 centre deschise de autorităţile locale în localităţile Bălceşti, Berbeşti, Suteşti, Drăgăşani, Orleşti, Lădeşti, Băbeni, Horezu, Mihăeşti, Budeşti, Brezoi şi Călimăneşti, ce ar urma să deservească alte categorii socio-profesionale.

„Am început de astăzi vaccinarea personalului medico-sanitar din Vâlcea, atât cel din unităţile de stat, cât şi din sectorul privat. Fiecare angajator depune o listă cu persoanele care au solicitat efectuarea vaccinului şi în funcţie de depunerea listelor vom stabili programarea persoanelor. Nu avem încă o situaţie clară cu personalul care acceptă să efectueze vaccinul sau cu cei care au refuzat. La fel, nu pot spune când vom trece în faza a doua a campaniei, cea care presupune vaccinarea populaţiei. Aşteptăm indicaţii de la nivel central”, a explicat directorul DSP Vâlcea, Amelia Piţigă.

Pe lângă centrele fixe de vaccinare, două unităţi mobile se vor deplasa la persoanele nedeplasabile aflate în centre rezidenţiale şi medico-sanitare sau la pacienţii aflaţi în zone izolate.

960 de doze de vaccin au fost aduse în judeţ pentru vaccinarea de urgenţă a primelor cadre medico-sanitare înscrise deja pe listele celor care doresc să se imunizeze în faţa COVID-19.

“Înainte de sărbători, am amenajat şi am pus la dispoziţie un centru de vaccinare la Spitalul Vechi, unde, în prima fază, vor fi vaccinate cadrele medicale de la SJU Vâlcea. Tot astăzi, începe campania de vaccinare şi pentru personalul DGASPC Vâlcea, primii 20 de salariaţi care vor primi serul de imunizare fiind de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Lungeşti. Este o perioadă extrem de importantă şi, chiar dacă de coordonarea campaniei se ocupă alte instituţii ale statului şi nu noi, CJ Vâlcea, am solicitat conducerii DGASPC Vâlcea să ia toate măsurile în sprijinul autorităţilor care gestionează această campanie de vaccinare”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

La Spitalul Nr. 2 se vaccinează tot personalul medical din Râmnicu Vâlcea şi împrejurimi

Conform instrucţiunilor, şi în Vâlcea, în primă fază, se vaccinează personalul medical din SJU Valcea, începând cu secţiile ATI, Boli Infecţioase şi UPU), apoi restul personalului medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, adică aproximativ 750 de persoane din totalul de 1.780.

“Tot in centrul de vaccinare amenajat la Spitalul Nr. 2 se va vaccina restul personalului medical din Râmnicu Vâlcea şi împrejurimi – Ambulanţa, Spitalul Mihăeşti, personal din spitalele private, personal din cabinetele medicilor de familie şi din cabinetele stomatologice. Apoi va urma tot personalul medical de la DGASPC şi ISU din raza municipiului Râmnicu Vâlcea. La fel se va proceda şi la celelalte trei centre din Horezu, Drăgăşani şi Brezoi”, a explicat medicul-manager Dan Ponoran, coordonatorul nucleului ştiinţific de la SJU Vâlcea, nucleu care a contribuit decisiv la gestionarea cât de cât decentă a pandemiei în judeţ, fiind în legătură directă atât cu Ministerul Sănătăţii, cu Grupul de suport tehnico-ştiinţific constituit la nivel de Comitet Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Va fi disponibil curând şi vaccinul de la Moderna

Înscrierea personalului medical pentru vaccinare se va face pe site-ul special creat, iar apoi sistemul le distribuie automat cu date exacte privind ziua şi ora vaccinarii atât pentru administrarea primei doze de vaccin, cât şi pentru administrarea celei de-a doua. “De exemplu, la programarea mea, sistemul a fixat administrarea primei doze pentru 4 ianuarie, ora 12.00, iar pentru a doua doză pentru 25 ianuarie, adică peste exact 21 zile. Acum se administrează vaccinul Pfizer BioNTech, însă curând o să ajungă şi produsul concernului Moderna, care are condiţii un pic diferite de păstrare, la -20 de grade Celsius şi am impresia că a doua doză e la 28 zile, încă nu ştiu sigur. În ceea ce priveşte populaţia generală, discuţiile sunt să se înceapă cât mai repede după 15 ianuarie, deoarece un set conţine 960 doze de vaccin şi trebuie făcut la maxim 120 de ore după ce iese din congelatoarele spitalelor militare”, a mai precizat medicul Dan Ponorant, managerul SJU Vâlcea.

Link site special pentru înscrierea personalului medical:
https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...