Monden

„Căutătorii de poveşti”, volum inspirat de cititori

10 istorii ale cititorilor din bibliotecile publice sub semnăturile scriitorilor Radu Paraschivescu, Cătălin Ştefănescu, Vlad Petreanu, Irina Păcurariu

Marţi, 27 noiembrie, a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova lansarea volumului Căutătorii de Poveşti, o colecţie de reportaje şi poveşti culese în biblioteci în prezenţa lui Radu Paraschivescu, co-autor, alături de dl Scott Andersen, directorul adjunct al programului Biblionet România, eroi ai poveştilor şi bibliotecari din judeţele Dolj, Gorj şi Vâlcea. Volumul „Căutătorii de Poveşti” este rezultatul primei campanii de promovare a bibliotecilor publice din România, care a consemnat schimbările şi efectele în comunitate datorate dezvoltării bibliotecilor publice locale. Timp de zece săptămâni, cei patru scriitori şi jurnalişti implicaţi în proiect au stat de vorbă cu bibliotecari, dar şi cu oameni obişnuiţi ale căror vieţi au fost schimbate datorită bibliotecilor şi au scris poveştile întâlnite. Din luna noiembrie, volumul este disponibil în format electronic pe site-ul www.cautatoriidepovesti.ro şi a fost recent lansat în format tipărit în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, ediţia a XIX.

Bătrânii din Frânceşti, plimbaţi virtual cu avionul de la Bucureşti la Londra

10 poveşti ale pasionaţilor de carte ce se aventurează încă în bibliotecile publice sunt expuse în volumul lansat marţi la Craiova. Dintre toate acestea, cea mai emoţionantă pare povestea vârstnicilor din Frânceşti- Vâlcea în sejururi virtuale prin marile capitale ale lumii. În Frânceşti, autorul descrie cu uimire şi tandreţe aventurile pensionarilor care se întâlnesc la bibliotecă pentru a călători virtual împreună oriunde în lume. „Ia să vedem, îi întreb, unde călătorim azi?”, povesteşte Maria Bărbulescu, bibliotecara din Frânceşti. „La Londra, îmi răspund ei. De unde? De la Bucureşti. De pe ce aeroport decolăm? De pe Henri Coandă. Intrăm pe site-ul aeroportului şi vedem imagini. Baruri, restaurante, locuri de fumat, magazine de suvenire, avioane aliniate la punctul de staţionare şi tot aşa. Pe urmă ne gândim că am zburat şi ajungem pe Heathrow. (…) Suntem turişti online aici, la Frănceşti. Şi să ştiţi că am ajuns să cunoaştem destul de bine unele oraşe. Plus o parte din aeroporturile lumii.”


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...