Administraţie

La colţ, pe coji de nucă!

Instanţa suspendă titlurile de viceprimari arogate de Pîrvulescu şi Gheorghiu

Executivul administraţiei locale rămâne în continuare concentrat în mâna unui singur personaj, Mircia Gutău (PER), primarul Râmnicului, efemera prezenţă a celor doi viceprimari desemnaţi de majoritatea Alianţei pentru Râmnic, Virgil Pîrvulescu (PNL) şi Andrei Gheorghiu (USRPLUS) fiind astăzi contrată de decizia instanţei de contencios administrativ. “Instanţa de judecată a dat dreptate astăzi consilierilor PER-PSD şi a suspendat executarea hotărârii prin care Virgil Pîrvulescu şi Andrei Gheorghiu au fost aleşi viceprimari, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs, evident. Aşadar, de astăzi, cei doi domni sus pomeniţi nu mai sunt viceprimari!”, a anunţat astăzi Eusebiu Veţeleanu, preşedintele filialei judeţene Vâlcea a Partidului Ecologist Român (PER).

În 11.11.2020, majoritatea de 12 consilieri locali a PNL şi USRPLUS a decis numirea celor doi în funcţiile de viceprimari, ignorând însă necesitatea de a obţine avizul comisiilor de specialitate pe acest punct introdus pe ordinea de zi, fără acesta neputându-se acorda viza de legalitate de către secretarul localităţii sau de Prefectură. Pretenţia acestora de a primi atribuţii în aparatul de specialitate aflat în subordinea primarului a fost refuzată de edilul-şef al municipiului, situaţia tensionând la limită comunicarea dintre cele două foruri administrative locale.


Războiul de gherilă dus în Consiliul Local ameninţă să provoace pagube economice importante pentru municipiu, după cum a anunţat primarul ales. „Până acum au periclitat atragerea a 5 milioane euro din fonduri europene. Dacă vor continua să facă acest lucru, eu nu voi ezita să depun plângeri penale pentru prejudiciul creat împotriva tuturor celor care refuză să voteze proiectele puse pe ordinea de zi. Să răspundă, dacă asta vor! Eu stiu că, în cadrul majorităţii de 12 consilieri locali, cel puţin 8 persoane sunt de bun simţ şi care chiar vor să facă ceva pentru Râmnicu Vâlcea. Dar, liderii lor, orbiţi de ură, sunt în stare să târască PNL şi USRPLUS în mocirlă”, a comentat Mircia Gutău.

Hotărârea instanţei judecătoreşti poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...