Actualitate

Parteneriat între CJ Vâlcea şi ICSI Vâlcea pentru realizarea unui Parc Ştiinţific şi Tehnologic

În şedinţa ordinară a CJ Vâlcea de miercuri, 25 noiembrie 2020, la propunerea preşedintelui Constantin Rădulescu, a fost aprobat un Acord de parteneriat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi ICSI Vâlcea, în scopul realizării proiectului „Parc Ştiinţific şi Tehnologic (PST)- Food&Drinkk TehnoPolis”.

Parteneriatul are ca finalitate realizarea unui parc tehnologic care va cuprinde infrastructura şi instalaţiile necesare promovării produselor locale, o investiţie de aproximativ 10 milioane euro, pentru care se vor accesa bani europeni. În etapa preliminară, aceea de pregătire a studiilor de fezabilitate, se urmăreşte obţinerea finanţării nerambursabile de 200.000 euro, pentru care s-a încheiat astăzi acordul de parteneriat.

„Prin implementarea acestui proiect, venim în sprijinul producătorilor locali din judeţul Vâlcea, care vor putea beneficia de serviciile institutului. Se vor realiza cercetări şi analize a produselor agro-alimentare ale micilor producători, iar în urma analizelor, vor putea să le breveteze şi să le lanseze pe piaţă”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...