Actualitate

Vâlceanul Bogdan Mateescu se înscrie în competiţia pentru şefia CSM

Joi, 19 noiembrie, judecătorul vâlcean Bogdan Mateescu şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Membru din 2016 al Secţiei pentru Judecători din cadrul celui mai prestigios for profesional al judecătorilor şi procurorilor din România, magistratul a fost, în perioada 2013-2016 preşedinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

“După o atentă analiză, am luat hotărârea de a candida pentru preşedinţia Consiliului Superior al Magistraturii. Le-am împărtăşit hotararea mea colegilor din CSM astăzi (considerând corect ca ei să fie cei care să o cunoască primii), iar acum o fac şi aici, public, asumându-mi tot ceea ce urmează.

Decenta, asumarea, profesionalismul, dialogul onest şi constructiv, responsabilitatea, respectul sunt valori în care cred cu tărie şi care trebuie ataşate ideii de consolidare a Consiliului, decredibilizarea sa fiind extrem de dăunatoare.

Consider că este esenţial pentru magistratură, dar şi pentru societate, un Consiliu coerent, care să contribuie cu toată energia lui şi cu toată forţa argumentelor miilor de magistraţi la îmbunătăţirea cadrului legal care să le apere cu adevărat independenţa, în contextul imensei responsabilităţi pe care o poartă.

Un Consiliu care să depună toate eforturile posibile pentru a fi îndeplinite condiţiile necesare înfăptuirii unui act de justiţie de calitate în beneficiul cetăţenilor, dar şi pentru a asigura păstrarea standardelor de demnitate şi de conduită ataşate statutului de magistrat.

Pledez în continuare pentru un Consiliu prezent adecvat în comunicarea publică, partener neutru şi şi onest de dialog cu alţi factori decidenti, dar şi cu instiţutiile indispensabile înfăptuirii actului de justiţie, cu un aparat robust şi format din adevăraţi profesionişti, nebirocratic, transparent în condiţiile legii, care să răspundă în mod real rolului său constituţional”, a arătat Bogdan Mateescu pe propria pagină de socializare online.

În vârstă de 39 de ani, Bogdan Mateescu a absolvit în 2004 cursurile Facultăţii de Drept “Simion Bărnuţiu” din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu, în 2007 Institutul Naţional de Magistratură, cu examen de capacitate promovat în 2008, iar în 2013 a obţinut gradul profesional de judecător de tribunal în urma examenului organizat de CSM. Judecătorul are deja o excelentă carieră, adunând multe aprecieri atât pentru integritate profesională, cât şi pentru curajul de a combate, în limitele impuse de legislaţia care reglementează domeniul său de activitate, probleme acute ale societăţii, sau ale Justiţiei. Bogdan Mateescu a fost şi rămâne un consecvent apărător al magistraţilor, al independenţei şi credibilităţii actului de justiţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...