Ultima Oră

62 de noi cazuri COVID-19 la Vâlcea

Rata infecţiilor la mia de locuitori rămâne în continuare ridicată în Vâlcea (3,1) după ce alte 62 de cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei şi până în prezent, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 6781, dintre care mai bine de 2400 au fost declarate vindecate.

La finalul săptămânii trecute, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se aflau internate 204 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 47 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 142 cu forme medii şi 15 internate în secţia ATI. În judeţ sunt înregistrate 56 de focare SARS-CoV2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi in cadrul instituţiilor publice.

În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Valcea, până la această dată, au fost realizate 27.160 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate în regim screening şi contra cost un număr de 19.051 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În ciuda alertei medicale menţinute la nivelul judeţului, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a decis să redeschidă de luni, 16 noiembrie, cele 8 creşe din subordinea sa, acestea urmând să deservească 339 de copii.
La nivel naţional, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Numărul testelor efectuate în acest interval de timp a fost de 11.266. Rata cea mai mare a infecţiilor/1000 locuitori se înregistrează în judeţul Sibiu: 8,83, municipiul reşedinţă de judeţ fiind în carantină de sâmbătă, 14 noiembrie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...