Sport

Buducnost Podgorica - SCM Rm. Vâlcea 29-28 (15-14)

Înfrângere dramatică pentru Vâlcea în Muntenegru!

SCM Râmnicu Vâlcea a mai suferit o înfrângere în grupele Ligii Campionilor, 28-29 în deplasarea cu Buducnost Podgorica.

Vâlcencele au avut şansa egalului la ultima acţiune, dar mingea trimisă de Marta Lopez a lovit bara! Fără 6 jucătoare importante, rămase acasă, dar şi fără antrenorul Florentin Pera, Vâlcea a jucat formidabil pe terenul fostei duble campioane a Europei.

Cine i-ar fi dat vreo şansă ultimei campioane a României, SCM Rm Vâlcea, în deplasarea de la Podgorica, în condiţiile în care acasă au rămas cu probleme de COVID-19 Evgenija Minevskaia, Maren Aardahl, Zeljka Nikolici, Cristina Florica şi antrenorul Florentin Pera, plus alte două handbaliste accidentate: Alicia Fraga Fernandez şi Irina Glibko?

Şi cum începuse jocul, se contura un succes clar al favoritei Buducnost. După 4-1, 8-4, 11-7, 14-11 pentru muntenegrence, Vâlcea parcă s-a trezit. Cinci jucătoare au dus greul la Vâlcea, toată lumea fiind mobilizată însă la maxim parcă mai mult de frica de a nu se face de râs.

Kristina Liscevici a dat tonul, secondată de pivotul Asma Elghaoui, extrema Marta Lopez şi interul Mireya Gonzalez. În poartă, Marta Batinovici a avut şi ea momente incredibile, iar pe nesimţite Vâlcea a egalat la 14!

Nu au mai putut! Zilele de carantină s-au văzut

După 15-14 la pauză, Buducnost a mai condus în partea a doua 8 minute, până la 20-19. Din acel moment Vâlcea a fost cea care a trecut în faţă, reuşind cel mai bun joc din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Dragan Adzici făcea schimbări pe bandă rulantă, a trimis toate jucătoarele pe teren, în dorinţa de a găsi echipa ideală care să le îngenuncheze pe românce. De partea cealaltă, "secundul" Goran Kurteş nu a avut prea multe soluţii. A mai trimis-o între buturi câteva minute pe Diana Ciucă, a încercat să o odihnească în faza de apărare pe Liscevici, cu Dăscălete, iar pe extrema stângă i-a oferit şansa debutului tinerei de 18 ani, Corina Lupei, care a şi marcat de două ori!

În ultimele 10 minute însă, Vâlcea nu a mai putut să facă faţă ritmului partidei. Au intervenit tot mai multe greşeli, aruncări previzibile. Zilele de carantină pentru jucătoarele care abia au terminat cu virusul SARS CoV-2 s-a văzut din plin.

Bara blestemată

La ultima acţiune a meciului, Liscevici a trimis mingea din centru la Gonzalez, Mireya a pasat pe extremă la Marta Lopez, dar aceasta a trimis doar în bară! Prima greşeală după 6 aruncări precise şi 6 goluri marcate de vicecampioana mondială.

Buducnost a câştigat 29-28 un meci în care Vâlcea, echipa fără niciun punct în grupă, a arătat că poate obţine calificarea. Din cele cinci partide disputate în actualul sezon în Ligă, vâlcencele au pierdut patru partide în deplasare! Şi urmează tot un meci în deplasare, la Dortmund, pe 22 noiembrie!

Buducnost 29
Lekici 7, Vukcevici 6, Grbici 4, Mehmedovici 3, Pineau 3, Dzaferovici 2, Maslova 2, Radicevici 1, Attingre 1
Antrenor: Dragan Adzici

SCM Rm. Vâlcea 28
Elghaoui 8, M. Lopez 6, Liscevici 6, M. Gonzalez 4, Lupei 2, Norgaard 1, Trifunovici 1
Antrenor: Goran Kurtes

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...