Administraţie

Au fost finalizate şedinţele de constituire a consiliilor locale din Vâlcea

Primarul ales în comuna Scundu, Dumitru Blejan, a fost invalidat de instanţa ca urmare a declarării acestuia ca incompatibil

Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea informează că, duminică, 1 noiembrie 2020, au fost finalizate şedinţele de constituire a consiliilor locale din judeţ, şedinţe în cadrul cărora au fost învestiţi primarii şi consilierii locali aleşi la scrutinul din 27 septembrie 2020.

Astfel, cu excepţia primarului ales în comuna Scundu, Dumitru Blejan, care a fost invalidat de instanţa ca urmare a declarării acestuia ca incompatibil, în toate celelalte localităţi din judeţ, aleşii locali au intrat în exerciţiul de drept al mandatelor încredinţate de cetăţeni.

Menţionăm că, în ceea ce priveşte comuna Scundu, prin ordinul prefectului Sebastian Fârtat, în data de 30 octombrie a.c., a fost constituit consiliu local, urmând ca în cazul primarului să fie parcurse procedurile legale, respectiv informarea Guvernului despre invalidarea mandatului primarului ales şi înaintarea solicitării de a fi organizate noi alegeri.

Prefectul Sebastian Fârtat şi subprefectul Carmen Popescu au încercat să fie prezenţi la cât mai multe ceremonii de depunere a jurământului de către aleşii locali. În ultima săptămână, prefectul Sebastian Fârtat a fost prezent la ceremoniile din municipiile Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, de la Cernişoara, Roşiile, Suteşti, Ştefăneşti, Lungeşti, Valea Mare, Şuşani, Ocnele Mari, Goleşti, Mitrofani, Voiceşti, Ghioroiu, Bălceşti, Brezoi şi Călimăneşti.

În alocuţiunile de la începutul şedinţelor, reprezentantul Guvernului în Vâlcea a ţinut să le reamintească aleşilor locali că, odată cu preluarea mandatului, au primit şi responsabilitatea bunăstării comunităţilor pe care le reprezintă, asigurându-i totodată de sprijin şi colaborare din partea Instituţiei Prefectului în beneficiul cetăţenilor.

„Felicit pe această cale toţi aleşii locali şi le urez un mandat plin de realizări. Urmează o etapă nouă, cu multe provocări, dată fiind şi situaţia dificilă pe care o traversăm, şi aştept de la fiecare dintre ei să respecte jurământul depus faţă de comunitate, pentru o administraţie modernă, orientată către viitor şi către nevoile reale ale cetăţenilor. Le transmit, de asemenea, că uşa Prefecturii Vâlcea va fi deschisă pentru toţi, indiferent de partidul din care fac parte, şi îi asigur că întotdeauna vor avea sprijin şi cooperare din partea mea în orice demers care este benefic cetăţenilor judeţului. Nu voi tolera însă nicio abatere de la lege şi orice încălcare a acesteia va fi sancţionată ca atare”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...