Special

Constantin Rădulescu: Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România!

Astăzi, am decis să vorbesc despre turism! În primul rând, pentru că ne aflăm într-o perioadă în care operatorii din turism sunt puternic afectaţi de această pandemie iar, pentru mine, oamenii şi problemele lor sunt pe primul loc. Astfel că, turismul în Vâlcea rămâne, cu atât mai mult, prioritar pentru mine.

La ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al CJ Vâlcea, am reamintit, pe scurt, care sunt gândurile mele, în legătură cu nevoia de a construi un proiect de judeţ, care să integreze toate energiile şi ideile vâlcenilor.

Îmi ştiţi părerea în ceea ce priveşte dezbaterea politică şi ştiţi că nu sunt omul polemicilor şi al atacurilor politice. Totuşi, atunci când oameni implicaţi ating teme de dezbatere, nu o să mă feresc să intru în dialog şi să prezint punctul meu de vedere. Doar că modul meu de abordare va fi întotdeauna unul mai concret, mai aplicat, mai direct.

Eu am pariat şi pariez pe turism! De aceea am introdus sintagma “Judeţul turismului total“.

Dar ca să avem turism cu valoare adăugată mare atunci trebuie să potenţăm atuurile noastre:

1. Judeţul cu cele mai multe biserici, mănăstiri, din România

• Cred în potenţialul turismului monahal! De aceea, am acţionat pentru a reabilita integral căile de acces la aceste obiective turistice de excepţie. Şi o voi face în continuare!

2. Judeţul cu cele mai importante staţiuni balneoclimaterice

• La Vâlcea, noi facem, cu adevărat, oamenii bine! Avem staţiuni renumite, dătătoare de sănătate. Facem paşi importanţi pentru introducerea Vlădeştiului în circuitul turistic, prin construirea unui Complex de servicii balneare, dar pot spune că ne preocupă şi o legătură directă între staţiunile vâlcene, cum ar fi Călimăneşti şi Olăneşti.

3. Marea Olteniei se află la Vâlcea

• Ocnele Mari şi ştrandurile cu apă sărată ar putea reprezenta, cu adevărat, Marea Olteniei. Cu Salina tot aici, potenţialul este unul uriaş. Însă, este nevoie de un proiect serios, comun şi gândim un astfel de parteneriat.

4. Turismul montan

• Transalpina Ski este un loc unic în România, dar noi vrem să facem un adevărat domeniu schiabil. Avem alături oraşul Horezu, dar am intrat în parteneriat şi cu Vaideeniul şi vom dezvolta, şi aici, infrastructura de agreement. Vrem să oferim turism de calitate şi vara şi vom relua proiectul Aventura Park.

5. Turismul cultural

• Perla culturii vâlcene, Conacul Bălceştilor a intrat în reabilitare şi restaurare, cu fonduri europene. Am iniţiat şi am sprijinit festivaluri de tot felul. În continuare, voi sprijini iniţiative culturale, dar şi alte proiecte de acest gen.

6. Promovarea turismului

• Ne-am propus realizarea unei platforme online integrată, care să cuprindă toţi agenţii economici din domeniul turismului şi toate obiectivele turistice, în vederea promovării judeţului Vâlcea. Vom edita, pentru prima dată, şi o revistă turistică a Judeţului Vâlcea.

7. Zona de sud a judeţului poate fi, fără îndoiala, Toscana României

• De la Drăgăşani, până la Bălceşti, s-a investit foarte mult în domeniul viticol, vom potenţa şi vom sprijini această zonă. Aici, avem şi un turism de vânătoare destul de bine prezent.

8. Un judeţ atractiv pentru turişti trebuie să aibă drumuri bune

• Nu pot promite ca alţii, în alte vremuri, aeroport în 4 ani. Dar legăturile cu autostrada sunt prioritare pentru noi. Am obţinut finanţări europene şi guvernamentale pentru majoritatea legăturilor cu reţeaua TEN T. În total, finanţări pentru 330 km. Nu poţi face turism fără un acces facil către obiectivele turistice.

Mă opresc aici şi vă rog şi pe dumneavoastră să veniţi cu sugestii pentru împlinirea sintagmei “Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România!“

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...