Sport

SCM Rm. Vâlcea, „decapitată” de Covid-19! Ultima campioană a României a rămas fără 11 jucătoare înaintea turneului de la Sf. Gheorghe, care începe peste două zile. Decizia luată de club

SCM Rm. Vâlcea mai are doar 9 jucătoare în lot după ce a fost „spulberată” de Covid-19

SCM Rm. Vâlcea a primit o lovitură sub centură în această seară, cu două zile înaintea turneului de la Sf. Gheorghe în Liga Florilor. Alte şase jucătoare au fost depistate pozitiv la testele pentru Covid-19, astfel că antrenorul Florentin Pera are 11 jucătoare indisponibile.

În weekend-ul trecut, SCM Rm. Vâlcea nu a putut juca meciul din Liga Campionilor cu Borussia Dortmund, după ce Marta Lopez, Maren Aardahl şi Diana Ciucă plus directorul sportiv Marian Joiţa au primit rezultate pozitive la testele pentru Covid-19. Federaţia Europeană de Handbal a amânat imediat meciul. Bineînţeles, toate antrenamentele au fost sistate de atunci.

Cu două zile înaintea turneului de la Sf. Gheorghe, unde în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie sunt programate patru etape în Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea a efectuat un nou set de teste. Rezultatele au fost şi mai crunte: alte şase jucătoare au avut rezultate pozitive. Este vorba despre Daciana Hosu, Asma Elghaoui, Evgenija Minevskaja, Jelena Trifunovic, Cristina Florica şi Zeljka Nikolic. Lista absenţelor este completată cu Iryna Glibko şi Roberta Stamin.

Astfel, SCM Rm. Vâlcea a rămas cu nouă jucătoare: Marta Batinovic, Sara Rus – portari; Ann Grette Norgaard – extremă; Daniela Marin – pivot; Raluca Dăscălete, Mireya Gonzalez, Daria Bucur, Fraga Fernandez, Kristina Liscevici – linia de 9 metri.

Conform regulamentului Federaţiei Române de Handbal, dacă o echipă nu poate juca din cauza Covid-19, aceasta este penalizată cu meci pierdut la „masa verde”. La masculin, 17 meciuri au fost decise deja cu scorul de 10-0. De asemenea, la feminin, HC Zalău şi Crişul Chişineu-Criş au fost penalizate cu jocuri pierdute la „masa verde”. Regulamentul FRH este unic în Europa!

Vâlcea nu are, aşadar, de ales şi se va prezenta la turneu doar cu jucătoarele care i-au rămas la dispoziţie, încercând să salveze ce se mai poate. Pe ultima sută de metri încearcă să mai legitimeze două junioare de la Centrul Naţional de Excelenţă

În etapele 2-5, echipa lui Florentin Pera are de jucat, în ordine, cu CSM Slatina, Crişul Chişineu-Criş, Minaur Baia Mare şi Dacia Mioveni.

„N-am trecut niciodată printr-o astfel de situaţie. Este ceva inedit atât pentru mine, cât şi pentru echipă, să abordăm un turneu de patru etape numai cu nouă jucătoare. Multe dintre absenţe sunt sportive cu rol decisiv la echipă. Dar chiar şi într-o componenţă restrânsă, fetele se vor mobiliza. Nu avem de ales şi mergem la Sf. Gheorghe să câştigăm fiecare meci”, ne-a declarat antrenorul Florentin Pera.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...