Sport

Cristina Neagu ratează patru etape din Liga Florilor MOL!

Căpitanul CSM Bucureşti va absenta de la toate meciurile din cadrul turneului de la Sfântu Gheorghe. Nici Vâlcea nu se va prezenta cu cea mai bună echipă, formaţia lui Pera fiind lovită de Coronavirus.

Etapele 2-5 se vor disputa începând de mâine în două săli din Sfântu Gheorghe, sub formă de turneu. Formaţiile care reprezintă România în Liga Campionilor şi cele mai bune din Liga Florilor MOL, CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea, nu vor putea alinia echipele complete, ambele grupări având probleme de lot.

La CSM Bucureşti lipseşte cea mai bună jucătoare, Cristina Neagu fiind în perioadă de recuperare după o problemă la genunchiul stâng. Antrenorul ”tigroaicelor”, Adi Vasile, a preferat să o protejeze, decât să-i forţeze revenirea pe teren.
” Cristina urmează un program de recuperare, nu avem temeri în privinţa întoarcerii ei pe teren în scurt timp. Dar, ca să o protejăm, am decis să nu vină la turneul de la Sfântul Gheorghe, să nu sărim nişte etape, mai ales că ea a stat şi două săptămâni acasă având Coronavirus. Ar fi o decizie greşită să forţăm revenirea ei acum. Ea va urma protocolul de recuperare şi va relua progresiv antrenamentele”, a declarat Adi Vasile, antrenor CSM Bucureşti.

Situaţia este mai gravă la SCM Râmnicu Vâlcea. Florentin Pera va fi obligat să joace cele patru etape din Liga Florilor MOL fără echipa standard, nu mai puţin de nouă jucătoare fiind testate pozitiv cu Covid-19.

Gabi Perianu: Sper să terminăm turneul sănătoase”

Având în vedere că participă în Liga Campionilor, handbalistele de la CSM şi SCM sunt obişnuite cu meciurile din trei în trei zile , însă patru jocuri în şase zile reprezintă o noutate pentru ele.

”Va fi o perioadă încărcată fizic, avem multe meciuri într-un timp scurt. Îmi doresc să terminăm turneul sănătoase pentru că va fi epuizant. Tratăm la fel fiecare meci, cu responsabilitate şi doar cu victoria în cap. De când am făcut pasul la seniori nu am jucat niciodată atât de des meciuri oficiale, dar la juniori mi s-a mai întâmplat” – Gabi Perianu, handbalistă CSM Bucureşti.

”Vrem patru victorii din patru meciuri”

”Tigroaicele ” sunt lidere în grupa din Liga Campionilor şi vor primul loc şi în clasamentul Ligii Florilor MOL. Antrenorul Adi Vasile nu concepe ca echipa sa să nu obţină victorii pe linie la turneul de la Sfântu Gheorghe.

”Direcţia noastră este să câştigăm toate cele patru meciuri. Vom juca cu maximă seriozitate, nu există nici un meci mai important decât cel care urmează şi ne vom pregăti în consecinţă. Nu vom subestima adversarul, nici o echipă nu a câştigat un meci dinainte, au fost multe favorite care au pierdut jocurile. Eu nu mă gândesc niciodată aşa, ci tratez meciul cu seriozitate, indiferent de competiţie, şi sper că asta se va vedea la fiecare joc în parte din Liga Naţională MOLm. Lumea aşteaptă mereu victorii de la noi, este o normalitate pentru mine şi mă bucur că există o astfel de normalitate, căci este apanajul unei echipe câştigătoare” – Adi Vasile, antrenor CSM Bucureşti.

Cele mai importante meciuri vor fi transmise în direct pe TVR, însă toate partidele se pot urmări live, pe platforma FRH.

Programul celor patru etape:

Etapa a IIa – Joi, 29 octombrie
CSU Cluj Napoca – CS Dacia Mioveni 2012
SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina
CS Măgura Cisnădie – SCM Gloria Bistriţa
HC Dunărea Brăila - CSM Galaţi
CSM Bucureşti – CS Activ Prahova Ploieşti
CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud – HC Zalău
CS Minaur Baia Mare – CS Rapid
SCM Craiova - ACS Crişul Chişineu Criş.

Etapa a III a -Vineri, 30 octombrie
CS Activ Prahova Ploieşti – CS Măgura Cisnădie
SCM Gloria Buzău – CSU Cluj Napoca
CSM Galaţi – CSM Bucureşti
CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Craiova
HC Zalău – HC Dunărea Brăila
ACS Crişul Chişineu Criş – SCM Rm. Vâlcea
CS Rapid – CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud
CSM Slatina – CS Minaur Baia Mare.

Etapa a IV a - Duminică, 1 noiembrie
CS Măgura Cisnădie – CSM Galaţi
SCM Rm. Vâlcea – CS Minaur Baia Mare
CSU Cluj Napoca -CS Activ Prahova Ploieşti
CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud – CSM Slatina
ACS Crişul Chişineu Criş – CS Dacia Mioveni 2012
CSM Bucureşti - HC Zalău
SCM Craiova - SCM Gloria Bistriţa
HC Dunărea Brăila – CS Rapid.

Etapa a V a - Marţi, 3 noiembrie
CS Activ Prahova Ploieşti – SCM Craiova
CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Rm. Vâlcea
HC Zalău – CS Măgura Cisnădie
SCM Gloria Buzău – ACS Crişul Chişineu Criş
CSM Slatina - HC Dunărea Brăila
CS Rapid – CSM Bucureşti
CS Minaur Baia Mare – CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud
CSM Galaţi – CSU Cluj Napoca.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...