Actualitate

Staţia de Epurare Rm. Vâlcea a devenit coşul de gunoi al oraşului?

De la începutul anului, peste 150 tone de deşeuri au ajuns la staţia de epurare

Deşi, în condiţii normale, gestionarea apei pluviale provenite atât de pe terenuri private cât şi de pe domeniul public se face fără probleme prin infrastructura existentă, în timpul precipitaţiilor cu caracter de aversă, canalizarea nu reuşeşte să preia în totalitate întreaga cantitate de apă, fapt ce duce la inundarea subsolurilor sau a străzilor. Din păcate, o altă cauză a inundării o reprezintă tonele de deşeuri care, în loc să ajungă la tomberon, sunt aruncate în canalizare sau colectoare.

Nu mai puţin de 150 t deşeuri au ajuns în grătarele staţiei de epurare Rm. Vâlcea de la începutul anului. Deşi am făcut numeroase apeluri către populaţie să folosească sistemul de canalizare strict în scopul pentru care a fost conceput, aruncând în vasul de toaletă doar hârtia igienică, în continuare, pe conducte circulă şerveţele umede, beţişoare de urechi, scutece de unică folosinţă, tampoane, pungi, mănuşi, măşti, intestine de animale, materiale textile şi multe altele. Aceste obiecte, împreună cu uleiul şi diverse substanţe chimice aruncate în canalizare, produc mari pagube reţelelor, racordurilor, staţiilor de pompare şi staţiilor de epurare, dar şi mirosuri neplăcute, iar în cazul refulărilor pot deveni un pericol pentru sănătate, toate acestea fiind în dezavantajul nostru, al tuturor.

Societatea Apavil S.A. realizează permanent activităţi de verificare şi întreţinere a sistemului de canalizare a municipiului, acesta fiind constituit din guri de scurgere, cămine de canalizare, canale colectoare, staţii de pompare şi de repompare, precum şi staţia de epurare, unde au loc procese complexe de curăţare. Staţia de Epurare a Apelor Uzate din Rm. Vâlcea este amplasata la circa 4 km în aval de oraş, pe malul drept al râului Olt, având un debit de epurare de 1020 l/s şi deserveşte întreg oraşul. În staţia de epurare ajunge toată cantitatea de apă provenită din canalizare, iar în urma precipitaţiilor abundente, apa care depăşeşte capacitatea staţiei, este stocată în bazinele de retenţie, fiind ulterior supusă proceselor de epurare.

Facem, din nou, un apel către toţi utilizatorii serviciilor noastre să contribuie la prevenirea înfundării reţelelor de canalizare şi implicit, poluării mediului înconjurător, printr-un comportament adecvat, respectând câteva reguli elementare:

- Nu aruncaţi în vasul de toaletă sau în chiuvetă resturi de mâncare, uleiuri şi alte obiecte destinate containerelor de salubritate!
- Nu aruncaţi în căminele de racord şi de vizitare pietre, moloz şi alte deşeuri!
- Nu acoperiţi cu pământ capacele căminelor de vizitare, îngreunând astfel munca personalului de întreţinere.

Pentru sesizarea oricărui aspect legat de disfuncţionalităţi ale sistemului de alimentare cu apă şi canal, vă rugăm să sunaţi la numărul de telefon al dispeceratului societăţii Apavil SA: 0250820010, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...