Sport

Handbal feminin. Liga Campionilor. SCM Rm. Vâlcea - Odense 21-30 (10-13)

Campioana României, învinsă de Odense cu scorul de 30-21 în Liga Campionilor

SCM Rm. Vâlcea a pierdut şi al doilea meci disputat în Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin, cu Odense, scor 21-30 (10-13). Echipa lui Florentin Pera a făcut una dintre cele mai slabe partide de când a devenit o putere în România.

SCM Rm. Vâlcea a fost o echipă moale cu această ocazie, destul de apatică şi explicaţia poate consta în apariţia acelor cazuri de coronavirus care au lovit echipa la începutul acestei săptămâni. Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez au fost depistate pozitiv, dar dincolo de aceste absenţe, tot lotul a avut o săptămână dificilă. Antrenamentele nu s-au putut desfăşura normal, iar mental echipa nu a părut pregătită pentru confruntarea cu Odense.

În prima repriză, Vâlcea a ţinut aproape de Odense şi asta s-a datorat în primul rând portarului Marta Batinovic, care a adunat nu mai puţin de nouă parade. SCM a revenit de la 0-3 la 2-3 (min. 8) şi de la 4-8 (min. 16) la 9-9 (min. 23). Gazdele nu au putut însă trece în faţă, pentru că şi Odense a avut un portar în zi de graţie, Rebecca Reihardt, care a apărat multe mingi din situaţie de 1-1.

Pe lângă faptul că atacul nu a avut cursivitate, Vâlcea a plătit tribut şi pentru faptul că a ratat foarte multe ocazii de pe semicerc. Pentru că a avut puţine soluţii la linia de 9 metri şi în special nu a beneficiat de o jucătoare de mâna stângă pe postul de inter dreapta, Florentin Pera a fost nevoit să joace în multe momente cu doi pivoţi, dar tactica nu a adus foarte multe rezultate. Pe lângă ocazii clare irosite, SCM a şi pierdut mingi importante, transformate mai mereu Odense în contraatac şi faza a doua.

După 13-10 la pauză, formaţia daneză s-a desprins pe tabela de marcaj încă din primele minute ale părţii secunde, 16-10 (min. 36). Marta Batinovic nu a mai avut acelaşi randament, nici apărarea nu a ajutat-o foarte mult, astfel că Vâlcea nu a făcut altceva decât să încerce să limiteze proporţiile scorului. Fraga Fernandez a fost un fel de ”singură împotriva tuturor”, iar cu reuşitele ei din ultimele 15 minute, SCM a evitat o înfrângere la peste 10 goluri diferenţă. Odense s-a impus cu 30-21 şi se anunţă încă de acum o candidată la un loc pe podium în Grupa B.

„Ne-am luptat până la sfârşit, am început să arătăm caracter. Am început meciul prost, am revenit, asta este bine. Am ratat însă foarte multe ocazii, mai ales unu la unu cu portarul. Am avut nişte zile obositoare, complicate, cu multe teste, nu suntem obişnuite să trăim cu această frică. Nu ne-am putut concentra la antrenamente, nu ne-am pregătit cum trebuie pentru acest meci”
- Asma Elghaoui, pivot SCM Rm. Vâlcea

În schimb, Vâlcea va suferi şi în zilele următoare, pentru că toată această situaţie provocată de Covid-19 nu poate fi rezolvată peste noapte.

„Din păcate, tot ce s-a întâmplat în această săptămână se pare că ne-a afectat foarte mult. Am mai avut meciuri în care am ratat, dar azi chiar am exagerat, am irosit nu mai puţin de 14 ocazii din situaţie de unu la unu. S-a simţit şi lipsa acelor două jucătoare, Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez. Sigur că ne-am fi dorit mult mai mult de la acest joc, nici nu am ştiut dacă se mai joacă, a fost o săptămână dificilă, ne antrenăm, nu ne antrenăm. Din ce am simţit, din punct de vedere mental nu am fost pregătiţi pentru acest joc. Am încercat să le sprijin şi să le încurajez pe fete, dar ele au resimţit foarte mult problemele din această săptămână, iar randamentul nu a fost cel aşteptat”, a declarat Florentin Pera după joc.

SCM Rm. Vâlcea – Odense 21-30 (10-13)

Batinovic, Ciucă, Rus; Norgaard 4, Lopez, Glibko, Trifunovic 3, Nikolic 2, Minevskaja 1, Fernandez 6, Florica, Dăscălete, Aardahl, Elghaoui 5, Stamin, Marin

Wester, Reinhardt; Larsen, Groot 4, Wallen, Abbingh 5, Iversen 3, De la Cour 1, Kyndboel 8, Hald, Quintino 4, Hojlund 1, Hageso 2, Johansen, Ikehara, Aambakk 2

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...