Monden

Teatrul Anton Pann pe scena Galei Premiilor UNITER

Luni 21 septembrie, ora 22.30, eveniment transmis în direct de TVR.

Este pentru a patra oară când numele Teatrului Anton Pann se va auzi din nou la cel mai important eveniment teatral din România, considerat şi Oscar-ul teatrului românesc - Gala Premiilor UNITER. Ediţia de anul acesta cu numărul XXVIII, eveniment transmis în direct de Televiziunea Română, luni 21 septembrie, de la ora 22.30, va avea loc în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanesc” din Craiova. Cu această ocazie se vor aniversa şi 170 de ani de la înfiinţarea Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Suntem mândri pentru această performanţă a Teatrului Anton Pann. Este pentru a patra oară când aceaTeatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, prin actorii săi, este reprezentată la Gala Premiilor UNITER. Vă amintim cu plăcere şi celelate trei nominalizări de până acum: Cătălin Vieru în 2012; Vlad Bîrzanu, anul 2013 şi Ciprian Nicula în 2015. Toate cele trei au fost la categoria debut. Anul acesta, pentru rolurile pe care le-a facut în spectacolul „Emisie: Titanic Vals”, după Tudor Muşatescu, regia Matei Lucaci-Grunberg, Cătălin Andrei este nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar. După vizionarea spectacolului Teatrului Anton Pann şi a tutoror spectacolelor care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, de către juriul de nominalizări, alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu şi Călin Ciobotari, reprezentanţii teatrelor, ale căror spectacole au fost selecţionate, aşteptau cu nerăbdare decizia. Potrivit comunicatului oficial al UNITER, din 24 februarie 2020, printre nominalizaţi la Gala Premiilor UNITER 2020 am văzut cu bucurie şi nominalizare actorului Teatrului Anton Pann- Cătălin Andrei. Spectacolul lui Matei Lucaci-Grunberg şi rolul realizat cu multă măiestrie de Andrei Cătălin a făcut ca acest spectacol să fie în atenţia juriului de nominalizări. Acum, cu sufletul la gură, aşteptăm decizia juriul final al Galei Premiilor UNITER 2020. Cei care vor decide câştigătorii celor 11 categorii de premii, în seara zilei de luni 21 septembrie, sunt: Radu Apostol – regizor, Cosmin Ardeleanu – scenograf, Doru Mareş – critic de teatru, Crina Mureşan – actriţă şi Cristina Rusiecki – critic de teatru.

Toţi cei care au văzut „Emisie: Titanic Vals”, au spus că este un spectacol de nota 10, cu un regizor de 10 şi nişte actori extrem de talentaţi pe care o să-i şi amintim pentru că împreună au contribuit la acest succes: Alexandru Beteringhe, Andrei Brădean, Vladimir Purdel, Denisse Moise, Reka Szasz, Ana Şuşca, şi Andrei Cătălin nominalizat pentru aceste roluri (Hortensiu Filotti, Chiriachiţa, vecinul).

Cătălin Andrei s-a remarcat încă de la primul spectacol pus pe scena Teatrului Anton Pann, este vorba de Billy din spectacolul ”Femei/Bărbaţi” în regia lui Vlad Massaci, spectacol cu care a participat şi la Festivalul Naţional de Teatru, 2016, un alt eveniment de mare importanţă din lumea teatrului românesc.. De atunci şi până-n present, Andrei Cătălin a făcut numeroase roluri care i-au pus în valoare talentul cu care a fost înzestrat pentru a fi actor. Poate face orice rol, trăieşte cu patimă pe scenă creând personaje memorabile. Cât de curând îl vom vedea pe Cătălin într-un nou spectacol care va deschide această stagiune, spectacol pus în scenă de acelaşi talentat regizor, Matei Lucaci-Grunberg. Pentru acesată onoare de a fi pe cea mai înaltă scenă, cea a Galei Premiilor UNITER, Teatrul Anton Pann primeşte sincere felicitări! Bravo vouă, oameni frumosi, în seara zilei de luni 21 septembrie, de la ora 22. 30 vă invităm să urmăriţi transmisiunea în direct de pe Televiziunea Română, ora 22.30.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...